ramen teszta rozsaszin hatteren

Bambuszcsúszdán érkezik a tésztánk ebben a japán étteremben

Ha már pálcikával enni a csúszós tésztát nem jelent számunkra kihívást, akkor itt a következő lépcső: ebben a kiotói étteremben egy bambuszcsúszdából kell kifognunk az ételünket, mielőtt más elorozza előlünk. Egyszerre finom és szórakoztató!


Noha gyerekkorunkban azt tanultuk, hogy ne játsszunk az étellel, felnőttként minden adódó alkalmon kapunk, amikor csak megtehetjük.

Talán ezért is annyira népszerű a külföldiek körében a japán nagasi-somen tésztaétel, amely bambuszcsúszdán érkezik a vendégek elé, akiknek adagonként kell leleményesen kikapniuk az ételt a pálcikáik segítségével a bambuszon végigfolyó vízből. Siker esetén csak bele kell mártani a hozzá tartozó szószba, és már fogyasztható is. Leginkább talán egy feltét nélküli ramenhez hasonlít, a mártogatós szósz már inkább egy leveshez hasonlít: tsuyu a neve, és gyakorlatilag egy szójaszószos alaplé.

Ha az egyik legjobbat szeretnénk kipróbálni, Kiotóban keressük fel a Hirobun éttermet.

Még egy vízesés is van az étteremben:

Így működik a tésztacsúszda: