Egyhelyen húsvétra minden? A Hegyvidéki Bevásárlóközpontban működik!

Füstölt sonka? Pipa. Fonott kalács? Pipa. Nemzetközi finomságok? Pipa. A Hegyvidék Bevásárlóközpontban mindent egyszerűen és gyorsan beszerezhetsz a húsvéti ünnepekre. Az alábbi listán található ínyencségek mellé Magyarország egyetlen Master Sommelier-je borokat is ajánl neked. (x)


Ki ne szeretné, hogy a húsvét egy rohanástól mentes igazi családi kikapcsolódás legyen? Ebben szeretnénk segíteni egy általunk összeállított listával, amiben mindenki megtalálja a kedvenc húsvéti finomságát – mindezt tesszük ráadásul a Hegyvidék Bevásárlóközpont boltkínálatának segítségével.

Ha ez mind nem lenne önmagában elég, bónuszként felkértük Czinki Tamást, Magyarország egyetlen Master Sommelier-jét, a FELIX Kitchen&Bar borprogramjának a vezetőjét, tegyen mindegyik finomság mellé 1-1 hasonlóan remek italt a Culinaris Wine&Spirit, illetve a bevásárlóközpontban szintén megtalálható Bortársaság kínálatából.

Egy dolgot garantálhatunk: ha a lenti „recepteket” követed, tökéletes húsvéti élményben lesz részetek.

1. Ha finom húsvéti fogásokat keresel

A klasszikus húsvéti menüt is fel lehet dobni különleges hozzávalókkal. A Culinaris bolt csülkös-tormás, illetve sajtos-tormás krémjei, valamint az ínyenceket is lenyűgöző különböző ízesítésű mustárok a hagyományos sonkához, kalácshoz is kiválóan passzolnak, miközben mégis egy kis új ízt visznek az ünnepekbe. Akár csomagban is megvásárolhatók, így az ajándékokkal sem lesz több gondod!

Czinki Tamás borpárosítás-ajánlata a Culinaris Wine&Spiritből: Schmelz, Ried Pichl Point Grüner Veltliner Smaragd, Wachau, Ausztria, 2020

A Schmelz kis családi borászat a festői szépségű Wachaui régióban, Ausztriában. A Pichl Point dülő kifejezetten intenzív zöld veltelinit tud eredményezni. Az érettség és a vastag test húsételekkel jól párosul, a fajta fűszeres aromatikája kiegészíti a torma csípősségét.

A Culinaris boltokban édes vonalon is nagyon erős a felhozatal. Húsvétra a számos finomabbnál finomabb édességük közül a Loison Colomba panettonét ajánljuk neked, ami a tradicionális olasz kalácsok legjobbika.

Czinki Tamás borpárosítás-ajánlata a Culinaris Wine&Spiritből: Bellavista, Satén, Franciacorta, Lombardia, Olaszország

A Loison Colomba süteménynél egy Franciacorta teszi teljessé az igazi olasz életérzést. A Bellavista a Franciacorta régió szupersztárja, a Satén stílus a világ habzóborai között is kiemelkedik egyediségével. Titka, hogy alacsonyabb nyomás mellett palackoznak, ami krémesebb, teltebb habzóborokat eredményez. Ízében érett csonthéjasok és élesztős jegyek érvényesülnek, ami a panettone édes tésztájával együtt igazán emlékezetessé teszi a húsvét reggelt.

2. Ha már unod a sima csokitojást

www.instagram.com

A Swiss Selection több mint 10 éve hozza el az ínyenceknek Magyarországra a svájci csokoládék legjavát, legyen szó az ismert márkákról, vagy éppen kézműves különlegességekről. A húsvét természetesen kiemelt jelentőséggel bír a csokiimádók mekkájában, idén ráadásul akár „büntetlenül" is lehet ünnepelni, a Swiss Selection cukor– és gluténmentes valamint vegán nyuszijaival.

Czinki Tamás borpárosítás-ajánlata a Bortársaságtól: Balassa 6 Puttonyos Aszú Villő, Tokaj, Magyarország, 2017

A csokoládék világa nagyon változatos. Ha valaki fehér csokit választ, egy gazdag édes bort érdemes mellétennie. Tokaj kérdés nélkül az első választás, ezen belül Balassa István Villő 6 puttonyos aszúja a kiemelkedő 2017-es évjáratból nem okozhat senkinek csalódást. A fehér csoki krémes édes ízét a bort domináló trópusi gyümölcsök és méz kiválóan öltöztetné.

Czinki Tamás borpárosítás-ajánlata a Culinaris Wine&Spiritből: Michel Forgeron G.C. 1992, Cognac, Franciaország

Egy fekete csokoládé teljesen más karakterű italt kíván. Jól állnak neki az enyhén kesernyés, pörköltes aromák, kifejezetten szépen párosíthatók a szintén az étkezések végén fogyasztott digestiv italokkal, mindenekelőtt a konyakokkal. A Michel Forgeron egy kis kézműves cognac ház, a párlataikban megjelenő szárított gyümölcsök és édes fűszerek remekül kiegészítik a fekete csoki karakterét.

3.  Ha nincs kedvenc süteményt sütni

www.instagram.com

A közel fél évszázada Érdről indult Pataki családi cukrászda ma már fogalom a hazai süteményrajongók körében. A megszokott finomságok mellett, amiknek ma már részét képezik a péksütemények is, természetesen húsvéti specialitásokkal is készülnek. Ha finom süteményre vágysz, de nem akarsz magad nekiállni a sütésnek, irány a Hegyvidék Bevásárlóközpontban a Pataki Cuki.

Czinki Tamás borpárosítás ajánlata a Bortársaságtól: Graham's 20 year old Tawny, Douro völgye, Portugália

Ez az erősített bor kifejezetten fűszeres, diós vagy étcsokoládés sütemények mellett állja meg a helyét. Az ízben megjelenő szegfűszeg, karamell, dió, füge a szájban jól harmonizál akár egy zserbó ízével.

4. Ha neked nem létezik húsvét a főtt sonka nélkül

www.instagram.com

Bárányt sütnél, vagy éppen a megszokott sonkából szeretnéd a legjobb minőséget a húsvéti asztalra tenni? A Hússzabóságnál a legkiválóbb termelők áruit vásárolhatod meg, szakértő eladók segítenek neked kiválasztani a recepthez a megfelelő húst vagy adnak kóstolót a különböző füstölt árukból. Garantált sikered lesz a családod körében, ha náluk veszed meg húsvétra a hozzávalókat. Figyelem: ha biztosra akarsz menni, rendeld meg náluk április 14-ig a sonkát!

Czinki Tamás borpárosítás ajánlata a Bortársaságtól: Antinori Pian Delle Vigne Brunello di Montalcino, Toszkána, Olaszország, 2016

Az Antinori pincészetet aligha kell bemutatni a világ borkedvelőinek. Toszkána egyik ikonja a délebbi Brunello régiban is készít borokat. 100 százalék Sangioveséből készülő vörösboruk remek párosítás lehet a régióban klasszikusnak számító vaddisznópörkölthöz, de egy báránysült mellett sem vall majd szégyent. A bárányhús intenzív ízű, magasabb zsírtartalommal rendelkezik, annál inkább meghálálja a Sangiovese magas savtartalmát – a bor vibrálóbba varázsolja az amúgy nem könnyű húsételt. Rozmaringgal ízesítve a bárány a borban megtalálható herbális karakterekkel remek párost alkot.

5. Ha szeretnéd, hogy a gyerekek is jól érezzék magukat

www.instagram.com

Nem is kérdés, hogy húsvétkor a gyerekek vannak a középpontban. Ha még nem találtad meg a tökéletes családi programot, akkor látogass el az ünnepek alatt a Hegyvidék Bevásárlóközpontba, ahol kézműves foglalkozásokkal, kreatív sarokkal, origami hajtogatással és természetesen tojás díszítéssel várják a kicsiket és nagyokat.

6. Ha egy kis felfrissülésre vágysz

www.instagram.com

A húsvéti készülődésbe természetesen az énidő és a felfrissülés is beletartozik. A Glamour Beauty boltban egy kicsit lelassulhatsz és beszerezheted márkás parfümjeidet, sminkjeidet és bőrápoló krémjeidet, hogy aztán újult erővel csapj bele a vásárlásba. Még nem mozogsz annyira otthonosan a beauty világban? Pánikra semmi ok! Az üzlet szépségtanácsadói szívesen adnak útmutatást illat, bőr, vagy sminkekkel kapcsolatosan.

7. Ha még ajándékot kell beszerezned

www.instagram.com

Úgy tartják, hogy az ékszer sosem megy ki a divatból, és ez valóban így van. A Gold House megannyi egyedi ékszert kínál. A gyűrűktől kezdve a karláncokon át egészen a fülbevalókig minden megtalálható náluk. Sőt, olyan világhírű márkák, mint a HUGO BOSS vagy a SEIKO óracsalád is helyet kapott üzletükben.

8. Ha a húsvéti asztalt szeretnéd feldobni

www.instagram.com

A húsvéti családi összejövetel akkor lesz az igazán emlékezetes, ha a környezetünket is az ünnephez méltóan feldíszítjük. A Monica Details üzlete ehhez nyújt neked segítséget. Stílusos, prémium minőségű és exkluzív tányérjai, tálalói és lakás kiegészítői tökéletes húsvéti atmoszférát kölcsönöznek majd otthonodnak.