
Köztudott, hogy a feldolgozott húsok nem tesznek jót az egészségünknek – összefüggésbe hozták már őket a demenciával, a cukorbetegséggel és a rákos megbetegedésekkel. De vajon mennyi számít „biztonságos” fogyasztásnak? Egy új kutatás szerint semennyi.

A 19. században először bevezetett testtömegindexet az Egyesült Államokban évtizedek óta használják az elhízás meghatározására. Most egy új tanulmány megkérdőjelezi az évszázados szabványt.

Az időszakos böjt nem csak a fogyás egy hasznos eszköze, hanem bizonyítottan számos, az anyagcsere egészségével kapcsolatos előnye van. Mégis, sok ember számára kihívást jelenthet az időszakos böjt, különösen, ha az étrend 5:2 változatát követik, ahol a kalóriák mennyiségét a hét két napján…

Egy új kutatás szerint a napi 4-6 csésze kávét rendszeresen fogyasztóknál csökkenhet a csonttörékenység kockázata.

Egy új tanulmány szerint az olyan élelmiszerekben, mint a brokkoli, a kelbimbó és a káposzta, található egyik kulcsfontosságú vegyület csökkentheti a vércukorszintet, amely olcsó és megfizethető módja lehet a 2-es típusú cukorbetegség megelőzésének.

Bizonyos kávék magas koncentrációban tartalmazhatnak olyan anyagokat, amelyek megemelik a „rossz” (LDL) koleszterinszintet a vérben. Van azonban egy egyszerű módja annak, hogy csökkentsük ezt a szintet.

Érdemes fokozottan odafigyelni az étkezésünkre, mert akár már egy kis elcsúszás is komoly gondokat okozhat.

A Collinson's Priority Pass kutatása szerint az utazók több mint egyharmadának nehéz kikapcsolódni és a mindennapi élet megpróbáltatásait hátrahagyni a nyaralás alatt.