Fürdőköpenyben ülő nő  a bőrét ápolja

5 testápolási módszer, amit érdemes tavasz előtt bevetnünk

Lassan itt a tavasz, itt az ideje odafigyelni a testápolásra, hogy a melegebb idő beköszöntével bőrünk is friss és ragyogó legyen.

Akár minimalisták vagyunk, akár a 10 lépéses bőrápolási rutinra esküszünk, egyre többen figyelünk arra, hogy bőrünk jó állapotban legyen. Valószínű azonban, hogy a testünkkel kevesebbet foglalkozunk, mint arcbőrünkkel, érthető, hiszen az elmúlt két évben főleg otthon ültünk. Remélhetőleg az idei tavaszt és nyarat már felhőtlenül élvezhetjük mások társaságában, ehhez pedig szükségünk lesz a tökéletes testápolási rutinra, hogy az ott lévő bőrt is megfelelő állapotba hozzuk.

Az archoz képest a test bőre erősebb hatású termékeknek és kezeléseknek is ellenáll. Ennek oka a vastagságbeli különbség, az arcbőr általában vékonyabb, mint a testünk többi része, mivel ott finomabb a bőr alatti zsírréteg.

Bár ma már számos testkezelési szolgáltatást nyújtanak a bőrgyógyászatok és kozmetikák, mindennek az alapja a megfelelő otthoni rutin. Öt testápolási szabályt mutatunk, amit érdemes tudnunk a szakértők szerint.

Száraz testkefés gyakorlat a jó vérkeringésért

A testápolási rutin első lépése egy jó száraz testkefébe való befektetés. A Gwyneth Paltrow által is sokat dicsért technika javítja a véráramlást, stimulálja és finoman hámlasztja a bőrt, valamint segíthet megelőzni a pórusokban felhalmozódott túlzott olaj és izzadság okozta eltömődéseket is.

Vegyünk egy szilárd, természetes sörtéjű kefét, és körkörös az, óramutató járásával megegyező mozdulatokkal mozgassuk a testünkön, nagyobb nyomást gyakorolva azokon a területeken, ahol a bőr vastag, írja a Vogue.

Hámlasztással a ragyogóbb bőrért

Az egészségesen ragyogó bőr kulcsa a hámlasztás. Kétféle módja is van: fizikai vagy kémiai hámlasztás, de a bőrradírt vagy savalapú formulákat is bevethetünk. Mindkettő célja, hogy eltávolítsa az elhalt hámsejteket, amelyek felhalmozódnak a test felszínén, eltávolítva a fakóságot, így a bőr friss és ragyogó lesz, valamint a hidratáló termékek jobban beszívódnak a bőrbe.

Folyadékpótlás szérummal

A hámlasztás és radírozás után jöhet a hidratálás. Ha fenntartjuk a víz és a nedvesség szintjét a bőrben, az egészséges és fiatalos lesz tőle. Keressünk hialuronsavban gazdag szérumokat a tökéletes végeredmény érdekében.

A bőr védőrétegének hidratálása

Ugyanúgy, ahogyan az arcbőr ápolásánál is, érdemes egy jó hidratáló szérumot egy hasonlóan jó hidratálóval követni, hogy elzárja a nedvességet és megvédje a bőr védőrétegét. Testünk bőrének napi hidratálásra van szüksége egész évben, ez elengedhetetlen az UVA- és UVB-sugárzás, az izzadás, a légkondicionálás, a fűtés és a ruhák bőrünkhöz való súrlódása miatti kiszáradás megelőzése érdekében.

Fényvédő télen-nyáron

A bőr ápolása mit sem ér, ha nem használunk fényvédőt, amely kulcsfontosságú a kollagén és elasztin lebomlásának megóvásában. Keressünk legalább 30 SPF-es termékeket, amelyek célja, hogy blokkolják a nap UVA és UVB sugarainak káros hatásait, védve a bőrt az öregedés látható jeleitől (finom vonalak, ráncok, pigmentfoltok) és a bőrráktól. Viseljük minden nap, egész évben, mert télen sem tűnnek el az UVA és UVB sugarak.

Nyitókép: Shutterstock / insta_photos