Jobb, ha nem dőlsz be ezeknek az arcápolási mítoszoknak

Jobb, ha nem dőlsz be ezeknek az arcápolási mítoszoknak

Drága termékek, otthon összeállított krémek – ezek azok a dolgok, amiket jobb elkerülni, a bőrödnek ugyanis biztos, nem tesznek majd jót. De hogy pontosan mire érdemes figyelni? Mutatjuk!


​Sminklemosó kendők

Abban az esetben, ha bőrünk hajlamos a hiperpigmentációra, inkább kerüljük el messziről a sminklemosó kendőket, azok ugyanis napi használat közben felszakíthatják a bőrünket. Azt már meg sem említjük, hogy több sminklemosó kendő alkoholt is tartalmaz, ami nem feltétlenül jó az arcunknak.

​Ár-érték arány

Néha egy-egy egyszerűbb, olcsó termék sokkal jobb hatással tud lenni bőrünkre, mint a méregdrága verziók. Utóbbi ugyanis sok esetben parfümöt és alkoholt is tartalmaz, amit kifejezetten rossz hatással lehet bőrünkre. Mielőtt elköteleződünk egy terméknél, mindenképp olvassuk el az összetevőket, így kikerülhetjük, hogy kárt okozzunk saját magunknak.

Izzadás

Az az igazság, hogy a méreganyagokat nem igazán lehet kiizzadni, így az az állítás, miszerint izzadással egészségesebb lehet arcbőrünk, nem valós. Szervezetünknek amúgy is más mechanizmusai vannak a méregtelenítésre, izzadságunk pedig túlnyomórészt csak vízből áll – tehát még csak nem is méreganyagokból.

Forróvíz

A forróvízzel való tisztálkodás valójában eltávolítja bőrünkből az olajokat, valamint a természetes hidratáló anyagokat – ettől válik a bőr szárazzá. Arcunk ráadásul kiváltképp érzékeny a forró vízre, ezért mindenképp fontos, hogy legalább langyos vizet használjunk.