Fiatal nő bikinivonal szőrtelenítése cukorpasztával.

6 dolog, amit jó ha tudsz, mielőtt intim gyantára mész

Az intim gyanta nem a legjobb dolog, de közel sem olyan rossz, mint azt sokan gondolják. Azonban érdemes néhány dolgot szem előtt tartani, mielőtt a kozmetikushoz megyünk.

1. Ne borotválkozz

A gyantázás előtt a szőrzetnek legalább negyed centi hosszúnak kell lennie. Ha ennél kevesebb, nem lesz elég szőr, amiben a gyanta meg tudna ragadni az eltávolítás során.

2. Időzítés

Kerüljük a gyantázás ütemezését öt nappal a menstruációs ciklus előtt, alatt vagy közvetlenül utána, mivel a testünk ilyenkor különösen érzékeny. Ha érzékenyek vagyunk vagy ez az első alkalom, hogy gyantáztattunk, az időpont előtt fél órával egy fájdalomcsillapító bevétele segíthet.

3. Ne edzésről essünk be

Egyrészt kedvesség a kozmetikussal szemben, hogy frissen és megtisztítva érkezünk, de a gyantázás is simábban fog menni. A természetes olajok, az izzadtság vagy a testápoló krémek ugyanis a viasz megtapadását is megakadályozhatják. Minél szárazabb a terület, annál jobban tapad a gyanta, és annál jobb lesz az eredmény.

Ha tudjuk magunkról, hogy izzadósak vagyunk, és fizikai aktivitásról van szó, valószínűleg a bikinivonal területén is izzadni fogunk. Az egyéb természetes és teljesen normális testnedvek, például a váladék megtörlése is értékelendő.

4. Ne edzésre siessünk utána

A gyantázás utáni közvetlen edzés sem ajánlott, mivel a szűk edzőruha súrlódása irritációt okozhat. Ezenkívül a gyantázás után 12-24 órával kerülni kell minden fizikai aktivitást, mivel minél kevesebb hőt hozunk a területre, annál jobb.

5. Kis-és nagy ügyek elvégzése a gyantázás előtt

Ha idegesek vagyunk, a gyantázás előtti idegeskedés ideges hólyaghoz vezethet. Emellett gyakran előfordul, hogy miután deréktól lefelé levetkőztünk a gyantázáshoz, kicsit fázósabbak lehetünk, ami fokozhatja a pisilési kényszert. Emellett a kezelés bizonyos részei alatt a bőrünk megfeszül, így még a teli hólyagot érő enyhe nyomás is kellemetlen lehet.

6. Kerüljük a napozást

A gyantázás utáni első 48 órában az amúgy is érzékeny bőr odalent még sebezhetőbb. Tehát bár lehet, hogy már alig várjuk, hogy felvehessük a bikinit, amint kilépünk a szalonból, ne feledjük, hogy az érzékeny bőr érzékenyebb az UV-sugarakra. Ez maradandó napkárosodáshoz és hiperpigmentációhoz vezethet.

(Glamour)

Nyitókép: Shutterstock