Az Arnold & Son holdújévi órája

Így ünneplik a kínai holdújévet a legnagyobb óragyártók

A svájci óragyártás nagyágyúi úgy ünneplik a holdújévet, ahogyan azt illik. Mivel a kínai naptár szerint a tigris évébe léptünk, a legtöbb márka ezt az állatot jelenítette meg a külön erre az alkalomra készített darabjain. Az alábbi cikkben a legkülönlegesebbeket mutatjuk meg ezek közül.


Arnold & Son

Az Arnold & Son egy kézzel festett, limitált kiadású példánnyal rukkolt elő, melyen egy vízesés, egy mellette burjánzó bambusz, valamint egy realisztikus tigris látható, a számlap tetején pedig egy holdállás mutató szerepel. A képhez fénylő pigmenteket és aranyport alkalmaztak ezekhez a képekhez, a Hold pedig egy különleges bevonatnak köszönhetően világítani képes. A limitált, nyolc darabos kollekció 90 órás járástartalékkal rendelkezik, és 59 400 dollárért (majdnem 19 millió forint) vásárolható meg.

Blancpain

A Blancpain Traditional Chinese Calendar névre keresztelt időmérője képes a kínai és a Gergely-naptár, valamint a holdfázisok mutatására is. A 45 mm-es platina óra számlapján a kínai naptár dupla órái, a nap, a hónap, a szökőhónapok, az állatövi jegyek, valamint az öt elem és a tíz égtáj látható. 50 darabot gyártottak belőle, az ára pedig 87 800 dollár (több mint 27 millió forint).

Breguet Classique

A 18 karátos rózsaaranyból készült Breguet modelljén a teljes számlapot egy szürkés árnyalatú tigris foglalja el. A nyolc darabot tartalmazó kollekció különlegessége, hogy mindegyik órát egy hétig gyártották. A márka sajátos díszítőelemei sem maradtak le az egyedi darabokról, ilyen például a hetes és nyolcas szám között feltüntetett céglogó. A példányokhoz egyesével 43 600 dollárért lehet hozzájutni, vagyis közel 14 millió forintért.

Harry Winston

Ez a cég sokkal gyermekibb, aranyosabb grafikát választott. A stílusa ellenére 18 karátos vörös aranyból és hasonló árnyalatú gyöngyház gyöngyből készült óra számlapját 65 briliáns csiszolású, valamint egy nagy, smaragdcsiszolású gyémánt díszíti, a tokon és a szíjon pedig további drágakövek csillognak. Az árakról személyes megbeszélés után lehet érdeklődni.

Piaget Altiplano

A világ legelismertebb zománcművésze, Anita Porchet közreműködésével tökéletes kiegészítőt alkottak az újév örömére. A számlapon látható fehér tigrist először finom aranyhuzalból körvonalazva jelenítette meg az alkotó, majd zománcporral töltötte ki és adta hozzá a kiegészítéseket. 38 darab vásárolható meg ebből a remekműből, áruk pedig darabonként 58 ezer dollár, vagyis nagyjából 18 millió forint.

Nyitókép: Instagram/arnoldandson

Forrás: Hypebeast