Futurisztikus divatbemutatót tartottak a Louis Vuittonnál

Futurisztikus divatbemutatót tartottak a Louis Vuittonnál

A tavalyihoz hasonlóan ezen a nyáron sem tudunk korlátozások és járványügyi szabályok nélkül utazgatni. A Louis Vuitton kreatív igazgatója, Nicolas Ghesquière pontosan ezért döntött úgy, hogy a divat fővárosai helyett idén inkább az űrbe repíti a luxusmárka divatbemutatóját.


Ghesquière elképzelte, milyen lenne ruhatárunk, ha a kereskedelmi célű űrutazások valósággá válnának, ebből született meg aztán a Louis Vuitton Cruise 2022-es nevet viselő show.

A bemutatót a Párizs külterületén található Axe Majeurben rendezték meg, mely tökéletesen tükrözte azt a gondolatiságot, amelyet az elmúlt évben a bezártságban töltött mindennapok alakítottak ki.

Az 1980-as években épült Axe Majeur, – ami teljesen úgy fest, mintha egy sci-fi film díszlete lenne– a francia kormány által kezdeményezett „szatellitváros" projekt része volt, amelynek egykori célja a párizsiak áttelepítése a fővárostól független, önellátó városokba.

A bemutató első szettje egy élénk vörös bőrkabát volt, amelyet egy rózsaszín monogramos kereszt alakú Louis Vuitton táskával dobtak fel. Ezt követték az ejtőernyős pliszírozott ruhák, a lufi stílusú miniruhák, a köpenyszerű kabátok, a texturált zakók, az állatmintás dzsekik, a fémes nadrágok, a műszőrme ujjú blúzok és az amerikai menetzenekarok által inspirált széles vállú kabátok.

Nicholas Ghesquière-nek pedig sikerült megteremtenie a viselhető ruhák alternatív valóságát, mellyel éles határvonalat húzott a jelmez és a ruházat között.

(Elle)