a 2022-es oscar-gala hazigazdai

4 millió dollárt ért az Oscaron valaha viselt legdrágább ruha

A leghíresebb színésznők és a meghívott vendégek minden évben kitesznek magukért az Oscar-gálán, és olyan meseszép ruhákban vonulnak végig a vörös szőnyegen, melyeken csak ámulni tudunk. De vajon milyen ruháért fizethettek idáig a legtöbbet ennek a neves alkalomnak a történelmében?


A legtöbb ember azt hinné, hogy Nicole Kidman 1997-es öltözéke tartja a csúcsot. Azon az alkalmon egy haute couture ruha volt rajta, melyet John Galliano tervezett a Christian Dior divatház számára. Becslések szerint nagyjából 2 millió dollárt, vagyis hozzávetőlegesen 682 millió forintot fizethettek a színésznőnek, hogy abban jelenjen meg.

nicole kidman es tom cruise az 1997-es oscar-dijatodon

Fotó: GettyImages

Mint kiderült, ez az ár messze eltörpül a jelenlegi rekorder mellett, melyet 2013-ban állított fel nem más, mint Jennifer Lawrence. A szóban forgó öltözékre valószínűleg mindenki emlékszik, hiszen egy tündérmesébe illő szoknyarész tartozott a ruhához, melyben sajnos Lawrence megbotlott, amikor fel szeretett volna menni a színpadra átvenni a neki járó díjat.

jennifer lawrence a 2013-as oscar-galan

Fotó: GettyImages

A legendás darabot Raf Simons tervezte a Christian Dior számára. A színésznő azt is megosztotta, hogy szinte rászabták a ruhát, hiszen csupán egy próbára kellett elmennie, és csodával határos módon tökéletesen passzolt rá.

A ruha a pletykák szerint 4 millió dollárt ér, vagyis átszámítva több mint 1 milliárd forintot. Ezzel a hatalmas értékkel kétszer többe került, mint Nicole Kidman megjelenése. Ebben az árban benne van természetesen a tervezés, valamint az is, hogy a színésznő akkoriban hároméves szerződést kötött a márkával 15 millió dollár értékben, így meg volt szabva, hogy kizárólag Dior öltözékben jelenhetett meg a díjátadón.

Nyitókép: GettyImages

Forrás: Marie Claire