A repülőtérről felszálló utasszállító repülőgép sziluettje

Elképesztő kinézetet kaptak egy légitársaság repülői

Az egyik vezető német légitársaság nemrég feldobta unalmas kinézetű Airbus és Boeing repülőgépeit, az eredmény pedig magáért beszél.

A Condor német légitársaság tengerparti nyaralások által inspirálva cukorkaszínű csíkokkal borította be repülőit, melyekre ránézve azonnal a homokos parton fekve képzelhetjük magunkat. Az öt színválaszték közül a kék a tengert, a sárga a napsütést, a piros a szenvedélyt, a zöld a szigetet, a bézs arany csík pedig a homokos tengerpartot szimbolizálja.

A légitársaság szerint a csíkos design „a Condor vendégeinek, alkalmazottainak sokszínűségét és a vállalattal való világ felfedezésének számtalan lehetőségét is jelképezi". Ráadásul nemcsak a járatok, hanem a cég logója is átalakult a közösségi médiában.

Továbbá a beszállókártyákat és a fedélzeti tárgyakat, például a takarókat is újragondolta az új védjegyhez igazítva, és a személyzet egyenruháin is visszaköszön az új dizájn. A légitársaság közleményében így kommentálta ezt:

„A vakáció csíkos, a Condor pedig a vakáció. Esernyők, strandtörülközők, fagyizók... ki ne szeretné őket, és a csíkok mosolyt csalnak az arcokra. [...] A jövőben a flottánk is ebben az új dizájnban fog pompázni. A csíkoknak évtizedek óta jelentősége van az életmódunkban. Időtlen, elegáns és felismerhető - akárcsak mi.”

Ralf Teckentrup, a Condor vezérigazgatója megjegyezte:

„Új védjegyünk a csíkok, a logónk eredetünket, a színek pedig a sokszínűséget jelképezik. Ez a hármas új; ami marad, az a szenvedélyünk. Mindig is ez tette egyedivé a Condort, és ezért tükröződik az állításunkban is: A szenvedély a mi iránytűnk.”

Az újszerű dizájnt már bemutatták, továbbá a Condor flottájának közel 80%-át várhatóan 2024-ig átfestik az új dizájn szerint.