Jil Sander 2024 -es tavaszi bemutatóján egy modell a backstage-ben

7 smink, ami meghatározza majd az idei év trendjeit

2024-ben csak egy dolgot fogunk egyszerre hangsúlyozni, de azt nagyon − legalábbis, ha a sminkünkről van szó.


Pír, ombré ajkak, feltűnő szemceruza − a szakértők szerint a 2024-es smink trendek középpontjában az „egy" ereje áll majd. Eltávolodunk az olyan megjelenésektől, amelyek „egyszerre sok összetevőt igényelnek". De az egyszerűség megtartása (vagyis az egyszerre használt füstös szemről, kontúrozott arcról és a merész rúzsról való lemondás) nem jelenti azt, hogy le kell mondanod a merész sminkről. Sminkmesterek osztották meg, hogyan érd be idén kevesebbel.

​1. Jöhetnek az éles vonalak!

Tartsd a közeledben a szemhéjtusokat, mert a szemsmink 2024-ben egyre grafikusabb lesz. Feltűnő formák, trendi fordított vonalvezetés és merész vonalak fogják a szemedre irányítani a figyelmet. Laquan Smith 2024-es tavaszi bemutatóján is kiszúrtuk az éles vonalvezetést, és a Jil Sander 2024-es tavaszi kifutóján a marker-szerű csíkos szemceruzát.

​2. Jobb, mint a sima

Bár 2023-ban a bőrszínezők felváltották a nehéz alapozókat, de kiderült, hogy még mindig szeretjük a fedést. Így idén a márkák mindkettőből a legjobbat nyújtják: a MAC, a Covergirl és a Fenty Beauty nemrég olyan kifinomult formulákat dobott piacra, amelyek fedést biztosítanak anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötnünk a könnyű textúrával és finissel.

​3. Emeld meg!

A pirosító visszatér az orcák almájára, miután felfedezte az arcod szinte minden más magas pontját. A szakértők ezt „babapírnak" nevezik − ez egy „fiatalos megjelenés, amely definíciót ad az arcnak, ahogy a pirosító megformálja az arccsontokat". Ahelyett, hogy durva körben pakolnád fel a pigmentet, Brown szerint a szélek elkeverésével lágyabb árnyalatot hozhatsz létre.

​4. Jöjjön a monokróm!

Az „epres lány” és a tejeskávé smink a TikTok-nyelvben mind a monokróm sminket jelenti. Ez egy hangulat, finom tónusváltással az ajkak és az arc között, amely újjáéleszti az egyszínű palettákat, és felemeli a többfunkciós színes termékeket.

​5. Világosíts!

modellek a Prada 2023 \u0151szi bemutat\u00f3j\u00e1n

Fotó: Getty Images

Hónapok óta reflektorfényben van a fehérített szemöldök, most itt az ideje, hogy a szempillák is beszíneződjenek. A Prada 2023-as őszi és az AZ Factory 2024-es tavaszi bemutatóján a modellek hosszú kék, rózsaszín és lila műszempillákat viseltek. De nem kell azonban rögtön műszempilla és ragasztó után nyúlni! Például az YSl Lash Clash és a Half Magic Eyelectric Extreme Lengthening Mascara, vagy a L'Oreal Paris Voluminous Mascara kék, zöld és lila színben is kaphatók.

​6. Ombré ajkak

A '90-es évek visszatértek − de egy kis megújulással. Az ombré ajkak, az évtizedekkel ezelőtt népszerű sötétre festett ajkak modernizált változata a szakértők szerint egész évben trendi lesz. Ez arról szól, hogy a természetes ajakszínedre koncentrálsz, és két, ugyanabba a színcsaládba tartozó, de kissé eltérő árnyalatú rúzzsal hangsúlyozod az ajkakat, például barnással és rozsdás rózsaszínnel.

​7. Adj hozzá egy kis színt!

A 2024-es tavaszi kifutók bebizonyították, hogy egyetlen szín is elég ahhoz, hogy felhívjuk magunkra a figyelmet. A Helmut Lang és a Max Mara 2024-es tavaszi bemutatóin a modelleken semmi más nem volt, csak egy kis szín a szemükön vagy az ajkukon. A szakértők szerint egyre többen fogják az alig észrevehető alapszínt egy erős, élénk színű szemhéjfestékkel vagy egy vampy árnyalatú rúzzsal felturbózni.

Forrás: Allure

Nyitókép: Getty Images