dad bob frizurás szőke lány

Vajon neked jól áll a tavasz  legmenőbb frizurája?

Te hallottál már a „dad bobról" (igen, jól olvasod, ez a neve)? Ez az új frizura idén tavasszal mindenhol ott lesz, és ezen nem is lepődünk meg túlságosan.


Általánosságban elmondható, hogy a „dad-stílus" néhány szezon óta egyre nagyobb rajongótáborra tesz szert. Az Asics, a New Balance és a Puma vaskos dad edzőcipői már behozták a retró életérzést (és a kényelem egy teljesen új szintjét), míg a dad farmer a mom farmer lazább, fiúsabb megfelelője lett. Így csak idő kérdése volt, hogy a trend a hajunkra is kiterjedjen.

​Mi az a „dad bob"?

A „dad bob" lényegében egy kissé hosszabb, tömbösített bob, amely felnőttesebb hatást kelt, mint a rövid francia bob és az állcsontbob. Van egy '90-es évekbeli súlya, ami retró, vagány és laza érzést kelt. A hossza valahol az állad és a kulcscsontod közé esik.

Ha épp a vágás gondolatával játszadozol, a „dad bob" jó választás lehet − hiszen anélkül ad bob energiát, hogy túl rövidnek éreznéd a hajad.

​Miért jó választás a „dad bob”?

Mivel extra hosszúságot kínál, sokoldalúbb is. Bár a rövid bobok hamar meghódították a világot, de ez elég nagy elköteleződést jelent és túl nagy váltás a legtöbbeknek. Az emberek szeretik a lazább és élhetőbb stílust, a klasszikus bob trend '90-es évekből lenőtt változata pedig ezért a tavasz egyik legkeresettebb stílusává vált. A dad bob kevesebb erőfeszítést is igényel, és nagy szabadságot tesz lehetővé. Ráadásul bármit is párosítasz hozzá, máris sikeressé tetted az öltözéket.

​Hogyan készítsd el a „dad bobot"?

Ezt a stílust az egyéni textúrádhoz igazíthatod, hogy a következő melegebb hónapokban minimálisan formázni vagy szárítani tudd. A tompa alap klasszikus, lenőtt bob kinézetet ad, ami nagyszerű azoknak a finom hajúaknak, akik vastagabbnak szeretnék láttatni frizurájukat. Ha természetesen sűrű vagy göndör hajad van, a súlymentesítés lesz a kulcs a harang alak elkerüléséhez, és néhány szuper finom, fokozatos réteggel hihetetlenül lendületes sziluettet kapsz.

Az alábbiakban összegyűjtöttük néhány kedvenc inspirációnkat a „dad bobhoz”

Forrás: Glamour

Nyitókép: Shutterstock