Egy lány, aki kék, kötött felsőt visel

Így fogunk öltözködni idén a TikTok divat trendjei szerint

A TikTok értelmetlen tartalmai között néha feltűnik egy-egy divatelem, ami a későbbiekben meghódítja a kifutókat, ezzel együtt pedig a gardróbokat is. Úgy tűnik, az utóbbi időben egyre többen felfigyelnek a platform trendformáló hatására, így érdemes nekünk is megismernünk, milyen ruhákat és kiegészítőket vezethet be a köztudatba.


Cicaruha

A cicaruha szerű kezeslábasokat egyre több világsztár veszi fel egy-egy megjelenés erejéig, kezdve Taylor Swiftt, a 2021-es Rock & Roll Hall of Fame beiktatási ceremóniáján viselt, csipkés változatától kezdve Lizzo lenyűgöző, virágos darabjáig. Ennek a ruhának a csodája, hogy szinte bármivel kombinálható, akár egy szoknyával, vagy egy színes kabáttal is jól áll.

Tollak

A tollakkal díszített ruhadarabok hatalmas népszerűségnek örvendenek az utóbbi időszakban, egyre több TikTok-videóban köszönnek vissza, ráadásul a tollakkal szegélyezett darabok bármilyen ruhán drámai hatást keltenek.

Operakesztyű

A Bridgerton-hatás figyelhető meg ezen az újonnan visszahozott trenden. A régiesebb stílus visszaköszönésével némi eleganciát tudunk megjelenésünknek kölcsönözni, valamint az operakesztyű az előzőekben bemutatott darabokkal is kiválóan párosítható.

Rétegezés

2022-ben a réteges öltözködés nagyon az előtérbe kerül majd, de nem a hagyományos értelemben. A jövőben várhatóak olyan extrém kombinációk, mint a rengeteg szoknya rétegezése kiszélesedő nadrágok felett, vagy a fűzős felsőkre ráhúzott gombos ingek.

Platformos cipők

A 70-es évek népszerű divattrendje az utóbbi években ismét fellendülni látszott, a közeljövőben pedig minden eddiginél nagyobb felhajtást kaphat. Várhatóak klumpák, csizmák és nyitott orrú cipők is érkeznek majd ebben a dizájnban, a párosítások tárháza pedig kifogyhatatlan.

Kötött ruhák

A kötött ruhadarabokkal feldobott szettek ebben az évben kicsit megváltoznak. A világos minták, a hiánypótló feliratos felsők, a szaggatott ruhadarabok és a mellények is mind-mind népszerűek lesznek.

Pufidzsekik

A téli időszak közepén még egyáltalán nem késő egy új, meleg kabátot beszerezni. A pufidzsekik évek óta trendik, 2022-ben viszont más pufi termékek is elérhetőek lehetnek majd. A táskák mellett csizmákat, mellényeket, sőt, még sálakat is elláthatnak ezzel a különleges kinézettel.

Nyitókép: Unsplash/Tamara Bellis

Forrás: Byrdie