öt Louis Vuitton-parfümüveg

Épületóriásoktól a parfümvilág csúcsáig – Louis Vuitton parfümös üveget tervezett Frank Gehry

Dancing Blossom, Cosmic Cloud, Rhapsody, Syphony és Steller Times – ezeket a fantázianeveket viseli a Louis Vuitton új parfümkollekciója, melynek üvegét nem más, mint Frank Gehry álmodta meg.


A Kanadából származó világhírű építészhez megannyi extrém alkotás köthető: egyedi és elborult, az átlagostól messze eltérő vonalvezetéseit bárhol fel lehet ismerni. Frank Gehry nevéhez fűződik többek között a Walt Disney Concert Hall, amelyet a Los Angeles-i Filharmonikusok új otthonának szánt, egy hal alakú csoda, az Olympic Fish Pavilion Barcelona, de láthattunk már tőle távcső formájú épületet is.

A Louis Vuittonnal folytatott együttműködése nem most kezdődött, hiszen ő tervezte meg a cég nevével fémjelzett Louis Vuitton Foundation múzeumot is.

Mostani projektjén belül az általa tervezett üvegeket dobják piacra, amelyek nem csak, hogy szemet gyönyörködtetőek és extravagánsak lesznek, de a híres parfümőr, Jacques Cavallier Belletrud jóvoltából igazi mesterművekre számíthatunk.

„Valami olyat akartunk létrehozni, ami érzelmeket vált ki. Valamit, ami szenzációt kelt. Amire, ha ránézel azt mondod >>Ó!<<, aztán amikor megérzed azt, hogy >>ah!<<"

– fűzte hozzá a termékhez Gehry.

A „Les Extraits" nevet viselő kollekcióban a már említett öt új illat fog megjelenni, és előre láthatólag október 6-tól világszerte elérhető lesz különböző parfümériákban meglehetősen borsos, hozzávetőlegesen 527 dolláros, vagyis 165 ezer forintos vételáron.

Forrás: Luxusrylaunches