A DDAA Cabin A24 nevű mobilháza

Egy ilyen luxuskabinban még a telet is boldogan átvészeljük

Távol a város zajától, a természet kellős közepén, mégis a legnagyobb kényelemben lehetünk ebben a luxuskabinban.

A DDAA nevű, indiai székhelyű építészeti stúdió által tervezett cabin A24 előregyártott, 21 négyzetméteres, panorámás üveghomlokzattal rendelkező mobilháza nemcsak lenyűgöző kilátást nyújt a természetre, hanem a lehető legnagyobb kényelmet nyújtja lakójának. A kabin ideális az erdőben, a hegyekben vagy a part mentén, hogy egy kicsit elvonuljunk a nyüzsgő mindennapokból.

A teljesen berendezett, modern felszerelésekkel és sok tárolóhellyel rendelkező lakóhely egy fürdőszobából, egy konyhasarokból és egy nappaliból áll. A tervezők a kabin minden sarkában arra törekedtek, hogy – ha nem térben is térben – vizuálisan kapcsolódjon a természethez, például a nappaliban található konyhasarok, amely panorámás üveghomlokzatának köszönhetően festői kilátást nyújt a természetre.

Míg a kabin formája, szerkezeti rendszere és általános elrendezése adott, addig minden más eleme (a bútorok, világítótestek, szaniterek, szerelvények, burkolatok) testreszabható, hogy jobban megfeleljen a megrendelő vágyainak és igényeinek.

A DDAA csapata elkészítette az A24-es kabin egy kisebb változatát is két ügyfele számára, akik kifejezték azon vágyukat, hogy olyan otthonban éljenek, amely kihívást jelent a hagyományos tervezési és építési rendszerek számára.

„Az a víziójuk, hogy kortárs formákat építsenek a természet közepette a legkisebb ökológiai lábnyommal, egy éven át tartó folyamathoz vezetett bennünket, melynek során térélményeket terveztünk és gyűjtöttünk, aprólékos részleteket végeztünk az előregyártáshoz és összeszereléshez"

– mondták az építészek.