Teraszon pihenő és napozó nő

Így készítsük fel a teraszunkat a tavaszra

Határozottan úgy tűnik, hogy a tavasz első napjai itt vannak. Hamarosan rügyezni kezdenek a virágok, így nem árt, hogy rendbe tegyük erkélyeinket. Íme, három dolog, amit érdemes a teraszokon megcsinálni.


1. Szennyeződések eltávolítása

Március környékén, amikor már egyre több a napos órák száma, és a hőmérséklet is kezd felfelé kúszni, öltözzünk fel jól és kapjuk elő a kinti seprűt, hogy letakarítsuk a teraszt. Ha bármilyen kültéri bútordarab kint marad, érdemes őket ideiglenesen a fűbe helyezni, és az egész teret megtisztítom a téli hónapok alatt összegyűlt szennyeződésektől és törmelékektől. Már azzal, hogy időt szánunk arra, hogy mindent alaposan felsöpörjünk, elkezdjük a kültéri tavaszi takarítást.

2. Kültéri bútorokat mosása (és súrolása)

Miután mindent lesöpörtünk, érdemes lemosni a kültéri bútorokat. Fújjunk le mindent egy kerti slaggal először, majd fogjunk egy régi rongyot és egy vödör meleg szappanos vizet, és kezdjük el letörölni az összes széket és asztalt.

Ehhez nem kell semmilyen drága, díszes szappant vásárolnunk, a mosogatószappan tökéletes választás. Miután minden bútort lesikáltunk, tegyük ki őket az udvarra száradni, kezdjük el ellenőrizni a fugát, hogy mennyire piszkos. Az extra piszkos foltokra szappanos öntsünk egy kis vizet és fehérítőt, és erőteljesen sikáljuk le egy körömkefével vagy szivaccsal.

Kerti terasz

Fotó: Shutterstock

3. Kültéri párnák előkészítése

A kültéri párnákat vagy töröljük le kézzel, vagy dobjuk a mosógépbe. Egy új vödör meleg vízzel és egy kis mennyiségű kíméletes mosószerrel fogjunk egy rongyot, és töröljük le, amit nem lehet betenni a mosógépbe. Ha egyéb kemény foltokat kell eltávolítani, akkor használjunk folteltávolítót és egy nedves ruhát. Bármit is mosunk, hagyjuk, hogy a levegőn száradjanak meg.

Nyitókép: Shutterstock