Szív formájú tálban gyümölcsök

Magyar teával a cukorbetegekért

Több mint 130 országban, így Magyarországon is november 14-e a Diabétesz Világnapja, ugyanezen a napon született Frederick Banting, akinek nevéhez fűződik az inzulin felfedezése. A Diabétesz Világnapot 1991 óta minden évben megrendezik, hogy felhívják a figyelmet a cukorbetegség terjedésére.

A betegségről

A diabétesz vagy más néven cukorbetegség egy szénhidrát-anyagcsere zavarral járó krónikus betegség, amelynek oka az inzulin viszonylagos vagy teljes hiánya, az inzulinhatás elmaradása, esetleg ezek együttes előfordulása. A cukorbetegség klinikai tünetei nagyban függenek attól, hogy milyen típusú diabéteszről van szó.

A diabétesz kezelésében a gyógyszerek fejlesztése a XX. század elején kezdődött és napjainkban is folyamatosan kutatják az újabbnál újabb megoldásokat. Az orvostudomány fejlődésével egyre biztonságosabb, korszerűbb, a betegek életét megkönnyítő szerek segítik a diabétesz hatékony kezelését, illetve a szövődmények megelőzését. Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni a diétáról és a mozgásról sem, ami legalább olyan fontos, mint a megfelelő kezelés.

A magyar teakeverék, ami komoly állapotjavulást hozhat a cukorbetegeknél

Kiss Lászlónál, a Delion tea tulajdonosánál 2010-ben diagnosztizáltak cukorbetegséget. Akkor döntötte el, hogy feleleveníti a családi teareceptúrát, ami a nagymamájának is segített. Több mint tíz éve azért küzd, hogy a kézzel szedett, hazai hozzávalókból olyan finom, gyógyhatású teákat keverjen a vásárlóinak, amelyek rendszeres fogyasztás mellett segít teljesebb életet élni. Saját magának keverte ki a Diabétesz Teakeveréket, amely elsősorban a cukorbetegek speciális egészségügyi igényeit veszi figyelembe és olyan magyar gyógynövénykeverékekből áll, melyek kedvező élettani hatással bírnak a cukorbetegek számára.

A száz százalékig természetes összetevőkből álló teakeverék lelkét a nyírlevél, az erdei szederlevél, a lepkeszegmag, a fahéj és gyermekláncfű gyökér adják. Az ezekből készített forrázat hatékonyan lassítja a szénhidrátok felszívódását és csökkenti a vércukorszintet. Arról pedig, hogy az illat és az íz is magával ragadjon, hozzáadott szárított gyümölcsök, rooibos és citrusos növények gondoskodnak. László azóta is issza a teát, és a diéta betartása mellett nincs szüksége inzulin injekcióra.

Kiss L\u00e1szl\u00f3 te\u00e1t k\u00e9sz\u00edt mag\u00e1nak a konyh\u00e1ban

Természetesen a teakeverék nem tudja megszüntetni a cukorbetegséget, de sok olyan betegnek segíthet az inzulinrezisztencia csökkentésében és a különböző tünetek enyhítésében, akik a természetes gyógymódokat részesítik előnyben.

Ma már összesen 14 féle Delion teakeverék kapható az Ínyenc Piactér weboldalán, a diabétesz kezelése mellett többek között méregtelenítésre, zsírégetésre, májproblémákra, légzőszervi betegségekre, illetve regenerációs célokra is készült speciális tea.

Nyitókép: Shutterstock