Egy egyszerű technika megduplázhatja a fogyást

Egy egyszerű technika megduplázhatja a fogyást

Egy tanulmány során kiderült, hogy létezik egy egyszerű technika, amely megduplázhatja a fogyást és nincs köze a testmozgáshoz, sem az étrendhez.


Egy új tanulmány szerint a lassú étkezés képes akár megduplázni a fogyás sikerességét. A technika pofon egyszerű: minden egyes falaltot 30 másodpercig kell rágni. A vizsgálatban résztvevők hat hónap alatt 5 kiló súlyt veszítettek ennek a módszernek köszönhetően. Ezzel szemben egy kontrollcsoport tagjai, akik a szokásos sebességgel ettek, körülbelül 8 kilót szedtek fel.

A kísérlet során csak az étkezésre koncentráltak és nem volt szó testmozgásról, vagy étrend változtatásról sem. A kutatásból kiderült, hogy a lassú étkezés azért működik, mert több ideje van a gyomrunkból az agyba jutnia a teltségérzetnek, így tovább is tart.

Schmid-Schoenbein professzor, a tanulmány társszerzője elmondta:

„A legjobb az egészben, hogy ezt a lassú étkezési megközelítést magadévá teheted, és életed végéig megtarthatod. Megtaníthatod ezt a megközelítést a gyermekeidnek, és ők is megtaníthatják a gyermekeiknek.”

Összefoglalva: mindenféle edzési terv és étrendkövetés nélkül, ha csak arra odafigyelünk, hogy minden falatot legalább 30 másodpercig rágjunk, már jelentős eredményeket tapasztalhatunk a fogyásunkban.

Nyitókép: Photo by Huha Inc. on Unsplash