Ez az inulin meglepő hatása a fogyásra

Ez az inulin meglepő hatása a fogyásra

Egy új kutatásból megtudhattuk, hogy az inulin akár megnégyszerezheti a fogyást.


Az inulin egy olyan oldható rosttípus, mely a teltségérzet fokozásával és az általános kalóriabevitel csökkentésével potenciálisan segítheti a fogyást. Étrend-kiegészítőként kapható természetes rost és képes a fogyást akár a négyszeresére növelni.

Az inulin egy olyan rost, amely természetes módon számos élelmiszerben, többek között póréhagymában, búzában, hagymában, banánban és spárgában is megtalálható és ez a természetes rost az étvágy csökkentésével képes a fogyásra hatni.

Magas rosttartalmának köszönhetően javítja az emésztés egészségét.

Korábbi kutatásokból már kiderült, hogy a rostbevitel növelése nagyban segítheti a fogyásunkat. Egy nemrégiben végzett vizsgálatban egereket vagy önmagában magas zsírtartalmú étrenddel, vagy rostkiegészítővel kiegészített magas zsírtartalmú étrenddel etettek.

Négy hétig tartó ilyen rendszer után az eredmények azt mutatták, hogy az inulin - a rostkiegészítő - csökkentette a súlygyarapodásból eredő elhízást. A zsírsejtek mérete is csökkent az rost hatására.

A vizsgálat eredményei betekintést nyújtanak abba, hogy az erjeszthető rostok hogyan segíthetik elő a jobb egészségi állapotot.

Az inulin a rossz koleszterinszintet is csökkentette, és segített stabilabban tartani a vércukorszintet. Ezenkívül a rost szedésével helyreállt a bélben lévő mikrobák egyensúlya.

Nyitókép: Photo by Towfiqu barbhuiya on Unsplash