Szív alakú tálban omega-3 kapszulák

Ez az omega-3-hiány egyik csúnya jele

A magas omega-3 tartalmú étrend 50 százalékkal csökkentheti egy betegség jeleit és tüneteit.


Új kutatások szerint az ízületek merevsége és a duzzanat az omega-3 hiányának közvetett jelei lehetnek.

A reggeli merev ébredés, az ízületi fájdalomérzés, a duzzanat, az érzékenység és a rugalmasság elvesztése mind az ízületi gyulladás jelei. Az omega-3 hiánya is hozzájárulhat ehhez, mivel a tudósok szerint összefüggés van a rokkantság e vezető oka és az omega-3 hiánya az étrendben.

Egy tanulmány szerint a halolaj - és bizonyos mértékig a lenmagolaj - étrendbe való beillesztése enyhítheti, sőt meg is előzheti az osteoarthritist, ami a népesség elöregedésével a rokkantság egyik vezető oka.

A Centers for Disease Control and Prevention szerint 2040-re a becslések alapján a 18 éves vagy idősebb amerikai felnőttek 26%-ánál diagnosztizál majd orvos ízületi gyulladást.

Bár még mindig nincsenek hatékony gyógyszerek ennek az állapotnak a kezelésére, az omega-3 halolaj lehet az egyik legjobb természetes gyógymód az osteoarthritis kezelésére.

John Tarlton professzor, a tanulmány vezető kutatója elmagyarázta az omega-3 hatását az osteoarthritisre:

„A betegség klasszikus korai jelei, mint például a porcban lévő kollagén lebomlása és az ütéselnyelő tulajdonságokat biztosító molekulák elvesztése közül mindkettő csökkent az omega-3 hatására. ovábbá erős bizonyíték volt arra, hogy az omega-3 befolyásolja a betegség biokémiáját, és így nemcsak a betegség megelőzésében segít, hanem lassítja annak progresszióját is, potenciálisan kontrollálva a kialakult osteoarthritis kialakulását.”

Nyitókép: Shutterstock