Jelenet a Squid Game című netflixes sorozatból

A Squid Game károsíthatja a gyerekek szociális és érzelmi fejlődését

Egy pszichológus szerint negatívan befolyásolhatja a fiatalok szociális és érzelmi fejlődését a Netflix hatalmas népszerűségnek örvendő sorozata, és zsarnokokká teheti őket.

Egy amerikai, gyermeknevelésre szakosodott szociálpszichológus, Dr. Sandra Wheatley szerint a Nyerd meg az életed (Squid Game) káros lehet a fiatalok számára, a szülők pedig bántalmazásra tanítják meg gyerekeiket azzal, hogy hagyják nézni az ultra erőszakos sorozatot, idézi őt a Daily Mail.

A szakértő elmondta, hogy a Netflix sikersorozata árthat a fiatalok „szociális és érzelmi fejlődésének", ha azt túl fiatalon nézik. Ez arra ösztönözheti őket, hogy tétlenül nézzék a műsor egyes jeleneteihez hasonló szituációkat, vagy csatlakozzanak azokhoz, ahelyett, hogy segítenének egy társuknak, ha látják, hogy megsérült.


A Squid Game sztorija szerint kétségbeesett emberek, különböző, gyerekjátékok ihlette feladatokat teljesítenek egy hatalmas összeg reményében. Sandra Wheatley ezzel kapcsolatban azt mondta, ha a gyerekek látják, hogy a szereplők hogyan érvényesülnek a játékokban, az könnyen előidézheti, hogy ők is erőszakosak legyenek.

Hozzátette, hogy az általános iskolás korú gyermekek nem elég idősek még ahhoz, hogy megértsék az erőszak összefüggéseit.


Múlt héten a kelet -londoni Ilfordban lévő John Bramston Általános Iskola igazgatósága levelet írt a szülőknek, melyben arra figyelmeztette őket, hogy a diákok a sorozat egyik erőszakos játékát utánozták.

Ez megingathatja az alapjait annak, amit az iskolában tanítanak, vagyis hogy törődünk és segítünk egymásnak, nem állunk tétlenül, ha igazságtalanság tanúi vagyunk. Ha látjuk, hogy valakit bántalmaznak vagy bántanak, szólunk egy tanárnak, és nem csatlakozunk a bántalmazókhoz, vagy otthagyjuk a helyzetet

– mondta a szakértő.