II. Erzsébet királynő, Lajos, Katalin, Sarolta, György és Vilmos

Soha nem látott fotó került nyilvánosságra a Erzsébet királynőről és unokáiról

Míg Károly király koronázására néhány hét múlva kerül sor, a királyi család a néhai II. Erzsébet királynőre emlékezik 97. születésnapja alkalmából.


A Buckingham-palota az Instagramon osztotta meg sorait a néhai királynő tiszteletére, és azt írta:

Ma megemlékezünk Őfelsége, II. Erzsébet királynő hihetetlen életéről és örökségéről, 97. születésnapján. Amikor Őfelsége 1926 áprilisában megszületett, sem ő, sem a családja nem számított arra, hogy egyszer királynő lesz belőle. Nagybátyja, VIII. Edward király 1936-os lemondását követően édesapja lépett a trónra.
Amikor VI. György király 1952 februárjában meghalt, Erzsébet hercegnő mindössze 25 évesen lett Nagy-Britannia leghosszabb ideig uralkodó uralkodója − a történelemben egyedüliként ünnepelhetett platina jubileumot.

II. Erzsébet királynő születésnapja alkalmából a Kensington-palota hivatalos Twitter-fiókja közzétett egy korábban nem látott fotót, amelyen a királynő néhány unokája és dédunokája körében látható.

A fotót tavaly nyáron készítette Balmoralban a walesi hercegnő, aki rendszeresen készít hivatalos portrékat saját gyermekei születésnapja alkalmából is.

A képen a néhai uralkodó mellett Vilmos és Katalin három gyermeke, György herceg, Sarolta hercegnő és Lajos herceg, valamint Eduárdnak, Edinburgh hercegének és Zsófiának, Edinburgh hercegnéjének gyermekei, Lady Louise Mountbatten-Windsor és James, Wessex grófja láthatóak.

Zara Tindall gyermekei, Lena, Mia és Lucas is jelen vannak, valamint Peter Phillips lányai, Isla és Savannah.

Harry herceg és Meghan Markle gyermekei, Archie és Lilibet nem szerepelnek a fotón, mivel a Sussexek 2020 óta az Egyesült Államokban élnek.

A fotó mellé a palota azt írta:

Ma lett volna néhai Őfelsége, Erzsébet királynő 97. születésnapja. Ez a fotó − amelyen unokáival és dédunokáival látható − tavaly nyáron készült Balmoralban.

Nyitókép: Chris Jackson/Getty Images

(Marie Claire)