Forma-1 versenyzői pezsgővel locsolják egymást

Luxus, lóerők, maligánok – Ilyen a Forma-1 afterparty belülről

Társszerzőnk, László Nicole nem csak a Forma-1 autóversenyén cikázó autók közé kalauzol el bennünket. Legújabb irományán keresztül ugyanis a csilli-villi VIP afterpartyba is bepillantást nyerhetünk.


A Forma-1 manapság távolról sem csupán a lóerők egymásnak feszüléséről szól, a lecsupaszított puszta sportértékről, hanem a versenyzőket körülvevő, reklámszerződésekről, pénzről, brandépítésről és a pilóták szerződésébe is külön pontként bekerülő kötelező megjelenésekről. Nyilván nem rajonganak különösebben a mosolypartikért, de ha valamiképp túlteszik magukat azon a soknullás megrázkódtatáson, ami a folyószámlájuk gyarapodásával történik évről évre, vagy azon a bagatell tényen, hogy külsőtől függetlenül bomlanak utánuk két kézzel jelentkezve a lányok, akkor hétvégente azt a néhány alkalmas kötelező megjelenést is túlélik könnyűszerrel.

Márpedig minden versenyhétvégén térdig járunk a glamúrban és a luxiban, egymást érik a maligánfokokban bővelkedő partyk elképesztő helyszíneket és kellékeket megvillantva a fehér tigristől a tűzijátékig. Ez nálunk is a hosszú combok és a rövid szoknyák időszaka. A pedigrés nevű autó-és óramárkák egymást túllicitálva igyekeznek rázni a rongyot a meghívott vendégek szapora sóhajtozásától, mint aláfestő zenétől kísérve. Speciel én abszolút el tudok veszni a kinetikus energiatároló rendszer működésének apróbetűs részleteiben is, de azért az alig-alig tagadhatóan sznob lelkem hangosan tapsikol egész hétvégén a glitter-flittertől is.

Csütörtök este például a csillagos jelű autómárka szervezésében mulathattunk féktelen jókedvünkben, ahol nem mellékesen óriási csinnadratta mellett leleplezésre került a brand new, keresztségben az SL AMG nevet kapó négykerekű csoda is hosszú, lopakodó orral, dögös szivarpopsival, az aszfalt felszedésére is alkalmas, ménessel felérő lóerőszámmal, 800 Nm nyomatékkal. Ha végighallgattunk minden tudható adatot a kicsikéről, majd belehuppantunk, hogy a semmivel össze nem hasonlítható új bőr illatával az orrunkban elkattinthassuk a kötelező instafotót, akkor máris megérkezett az est sztárvendége.

A várakozásokkal ellentétben nem a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, akit féltettek a covid című állócsillagtól, hanem a csapatnál idén debütáló George Russell, aki nyilvánvalóan egy covid-suttogó és nem fog rajta efféle csip-csupság. A 24 éves fiúcska egy brit úrigyerek fizimiskájával rendelkező sármőr, mondanám, hogy egy modell-külsejével, ha nem láttam volna mostanában egy-két hökkent rökönyt kiváltó divatbemutatót, úgyhogy hagyjuk inkább a modelleket, ő elképesztően jóképű és kész. Mivel a pilóták hobbit-alkatához képest ő kimondottan magasnak számít a 185 centijével, ezért ezt ellensúlyozandó persze agárszerű testalkattal bír, hogy a magassága ne okozzon extra súlyt az autóban. Hozta magával a hihetetlenül szimpatikus szerénységet, alázatot, kedves, grübedlis mosolyt, humort és egyértelmű tálentet, hiszen tejfelesszájúként érkezve a csapathoz is akkor épp 16 ponttal vezetett a tabellán a nagyágyú csapattárs előtt, ami azért meglehetősen kínos.

Az őt faggató Gundel Takács Gábor is felkérdezte őt némi rosszfiús huncutsággal a hangjában, de még nagyítóval sem volt található a válaszában semmi elbizakodottság vagy kevélység, ahogy patikamérlegre téve minden szót reagált okosan, higgadtan, teljesen „píszín”. Majd szombaton odapörkölt az ezüstnyilaknak és az időmérőn megszerezte élete első polpozícióját 6 hellyel megelőzve a rutinos öreg róka Hamiltont. Persze a pontokat vasárnap osztották, ahol azért kiderült, hogy a Ferrarinak nincs szüksége ellenségre, megoldják ők maguk a stratégiai fiaskó-hegyeket, míg a vörös bikák ismét óriási sakkjátszmát bonyolítottak le fejben végül mattot adva az egész mezőnynek, hiszen a 10. helyről startolva hozták be az autójukat a dobogó legszédülősebb magaslatokban levő fokára. Csak halkan mondom, hogy a stratégiai igazgatójuk egy Hannah Schmitz nevű fiatal nő, aki furmányos agytekervénytornából, mindenkin átlátó dörzsöltségből és gyors, helyes döntésekből doktorált alighanem. Szép szemű George ezúttal be kellett érje a bronzéremmel, mivel a tapasztalat Hamiltonnal a kormánynál megnyerte a háziderbyt, de azt hiszem így is új kedvencem született, hiszen ha a jóképűség ilyen verbalitással és tehetséggel jár kéz a kézben, attól lehetetlen nem jégszoborként olvadozni ebben a fülledt nyárban.

Az íróról
„László Nicole vagyok, egy méltán ismeretlen, II. kerületi családanya. Három gyerek, egy macska és egy férj anyukája, aki rajong az utazásért, a jóféle étkekért, a pedigrés buborékokért, a száguldó cirkuszért, az életért, a pikírt humorért, a pengeéles elmékért, a szép ruhákért és végül, de elsősorban a családjáért. Néha virtuális pennát ragadok, hogy megosszam a jártomban-keltemben tapasztaltakat és időnként életvezetési tanácsokat is osztogatok tök kéretlenül.”
A szerző további írásai itt olvashatók.


Nyitókép: Getty