Gellért Szálló

Különleges programokkal búcsúzik a nemsokára bezáró Gellért Szálló

November 30-ig épületséták, vacsoraest és koncertek várják a látogatókat.

Gellért Grand Finale néven búcsúzik a Danubius Hotels Budapest egyik legismertebb szállodájától, a Gellérttől, írja a We Love Budapest. A november 30-ig tartó programsorozatban épületbejárások, koncertek és ikonikus fogások várnak mindenkit, valamint október 28-ig, minden este 18 órától hajnali 2-ig ig különleges fényfestés díszíti az épület homlokzatát.

December 1-jén leoltják a fényeket – a pontos időről egyelőre nincs információ – és elindul a Gellért Szálló felújítása, valamint egy teljesen új korszak is az épület történetében.

A szecessziós stílusú szállodát a korszak legismertebb építészei, Hegedűs Ármin, Sebestyén Artúr és Sterk Izidor tervezték a 20. század elején, az épület 1918 szeptemberében nyitott meg.

A Danubius Hotels 2021. december 1-jéig üzemelteti a főváros legismertebb történelmi szállodáját, és egy különleges búcsúkampány keretében búcsúzik tőle: Gellért-nosztalgiaételek, épületséták és fényfestés is vár mindenkit, aki még egyszer, utoljára szeretné átérezni a szálloda különleges hangulatát.