Harry herceg, Meghan Markle és fiuk, Archie

Harry herceg nyomdokaiba léphet fia

Archie már most tudja, milyen munkát szeretne végezni, ha idősebb lesz.

Harry herceg és Meghan Markle a héten tértek vissza az Egyesült Királyságba, ami az egyik első utazásuk volt a gyermekeik nélkül.

Amíg távol voltak tőlük, megosztottak néhány imádnivaló részletet arról, milyen gyorsan nő mind a kétéves Archie, mind a tíz hónapos Lilibet. Sőt, előbbinek már viszonylag konkrét elképzelései vannak arról, mit fog csinálni, ha felnő. Többek között Archie jövőbeni karrierálmairól is beszélt Harry herceg az Invictus Games hágai megnyitóján, írja a brit Marie Claire. Harry herceg 2014-ben alapította a sporteseményt, melynek résztvevői sérült katonák és veteránok.

Beszédében a herceg megosztotta, hogy a kis Archie szívesen lépne a nyomdokaiba, és szívesen lenne pilóta.

„Amikor arról beszélek a fiamnak, Archie-nak, hogy mi szeretne lenni, ha felnő, néhányszor űrhajós, máskor pedig pilóta – nyilván helikopterpilóta”

– mondta viccesen a közönségben lévő egykori és jelenlegi katonai legénységnek.

Brendan Scannell, az IspS Handa nagyk\u00f6vete, Kevin O'Brien, az IspS Handa igazgat\u00f3ja, Enda Kenny, az \u00cdr K\u00f6zt\u00e1rsas\u00e1g kor\u00e1bbi minisztereln\u00f6ke \u00e9s az IspS Handa v\u00e9dn\u00f6ke, Harry herceg, Meghan Markle \u00e9s Charles Allen, az Invictus Games Alap\u00edtv\u00e1ny eln\u00f6ke, Allen Kensington b\u00e1r\u00f3ja, az Invictus Games fogad\u00e1s\u00e1n 2022. \u00e1prilis 17-\u00e9n, H\u00e1g\u00e1ban,

Fotó: Getty Images for the Invictus Games Foundation / Chris Jackson

Harry 2013-ban szerezte meg helikoptervezetői engedélyét, a 3 Regiment Army Air Corps légierejénél való szolgálata alatt, de leszerelése után továbbra is folytatnia kell a helikopterrel való repülést, különben az engedélye elévül. A herceg 2008 és 2014 között Apache helikopter másodpilóta tüzérként szolgált Afganisztánban.

Mivel Archie még csak kétéves, így még nincs kőbe vésve, mit fog csinálni, de Harrynek nyilvánvalóan jól esik, hogy fia követni szeretné a példáját.

„[...]De arra emlékeztetem [Archie-t], hogy nem számít, mi akarsz lenni, amikor felnősz, a jellemed a legfontosabb, és semmi sem tenné büszkébbé az anyukáját és engem, mint az, ha látnánk, hogy olyan karaktere van, mint amit ma látunk magunk előtt”

– tette hozzá beszédében.

Harry arról is beszélt, hogy megmutatta a fiának a korábbi Invictus játékokról készült videókat, hogy bemutassa, hogyan alkalmazkodnak a veteránok a háború után mind az élethez, mind a sporthoz. Megosztotta, hogy még a láthatatlan sérülések fogalmát is elmagyarázta a fiának, ezzel is destigmatizálva a mentális egészségügyi állapotokat.

Nyitókép: Getty Images / Toby Melville - Pool