tedx women plakat

Decemberben újra jön a TEDxWomen előadás-sorozata

Az idei már az ötödik alkalom, amikor megrendezik a pörgős és inspiráló előadásairól ismert TEDxWoment. Ezúttal a Katona József Színház fog otthont adni neki.De mit is takar a TED?

Technology, Entertainment, Design. Ezen szavak kezdőbetűiből adódik a szó. Ez egy nonprofit rendezvénysorozat, ami eltökélt az Ideas Worth Spreading (terjesztésre érdemes gondolatok) eszméje mellett.

A TEDxLibertyBridgeWomen fő küldetése, hogy a TED szellemiségének megfelelően olyan ismert és kevésbé ismert nőket támogasson, akik XXI. századi, európai szellemiségben gondolkodnak és élnek. Az ide év szlogenje az "Aki lép, aki nem" lett, mint minden évben, most is a jelen aktuális eseményire szeretnének reflektálni tematikájukkal.

"Mit is jelent nekünk az idei év szlogenje? Ahogy eddig is, a TEDxLibertyBridgeWomen eseménye idén is a jelenre reflektál. Nem számít, hogy épp egy találkozón ülünk, akár személyesen, akár a webkamerák előtt, vagy épp a várva várt koncertek után lézengünk, amikor elszivárog a tömeg, esetleg a gyerekre várunk az iskola bejáratánál vagy a monitor éles fényében ülünk éjszaka: sosem vagyunk egyedül, a bizonytalanság beférkőzött a bőrünk alá, és nagyon úgy fest, kezdjük megszokni. Persze mindenki a maga módján barátkozik vele. Van, aki lép, és hajt tovább, mert elege van az egy helyben toporgásból és a „majd valahogy lesz"-ekből. Ezért meg sem áll, maximum egy kicsit lassít, az még belefér. Vannak viszont, akik nem. Egyszerűen visszavonulót fújnak, megadják az idejét és a terét a bizonytalanságnak is, hiszen nincs mit tenni, mint megélni, hogy most csupa kérdőjel az élet." – írják.

Az idei év előadói között olyan nevek tűnnek fel, mint Eke Angéla színművész és véleményformáló, Tóth Krisztina, a kortárs magyar irodalom egyik legmeghatározóbb szereplője és Borsi Flóra, fotográfus és vizuális alkotó.

A látogatható előadások között meghallgathatjuk majd Hrutka János sportoló történeteit válogatott éveiről. Simon Márton aról mesél, mit jelent költőnek lenni a XXI. században dr. Zalka Csenge Virág pedig a mesék világáról fog beszélni. A z előadások mellett a Budapesti Fesztiválzenekar mini koncertjét is meghallgathatjuk, a Pataky Klári Társulat pedig táncos bemutatóval jelenik majd meg.

Blaskó Nikolett korábbi előadását itt megnézhetjük ízeléítőként:

A december 2-i előadássorozatot nemcsak élőben nézhetjük, újdonságként idén már online streamelésre is készülnek, erre is itt tudunk jegyet váltani.


Nyitókép: TEDxLibertyBridgeWomen Facebook