Tévét néző pár

Ezekkel a gondokkal küzdenek a párok tévénézéskor - te melyik vagy?

A nap végén valószínűleg ugyanarra vágyunk a partnerünkkel: elterülni a kanapén, és a különböző streaminszolgáltatások közt válogatva jó filmeket vagy sorozatokat nézni. Az ízlésünk és tévénézési szokásaink azonban különbözhetnek. Mutatjuk, mik okozhatják a legnagyobb különbségeket.

1. Alváskülönbség

Korán lefeküdtünk, míg a partnerünk sokáig maradt fenn, és emiatt nélkülünk nézte meg a Fehér Lótusz következő részét.

A megoldás: Állítsunk fel szigorú szabályokat a közösen és a különböző ütemben nézett műsorokra.

2. közösen nézett műsor közbeni elalvás

„Nyitva van a szemed? Látom, ahogy lecsukódik!” – Mondd el nekem az utolsó dolgot, amit Claire Danes mondott, különben kikapcsolom! Sokaknál gyakori probléma, hogy az egyik fél elalszik filmnézés közben.

A megoldás: Maradjunk együttérzőek, bármennyire is arra vártunk egész nap, hogy kedvenc sorozatunkat együtt nézzük. Hosszú napja volt a másiknak, amit el kell tudni fogadnunk. Hozzuk ki magunkból önmagunk legszeretetteljesebb verzióját, takarjuk be a másikat, mi pedig nézzünk valami mást.

3. Folyamatosan leállítja a filmet/sorozatot

Kommentálni akarja, vagy csak vissza kell tekernie egy párbeszédet, mert nem hallotta, és a mosdóba is ki kell mennie. A lényeg: megszakítja a lendületet, és idegesítő.

A megoldás: A feliratozás életmentő a lépéstartáshoz, különösen a trükkösebb dialektusoknál. Ugyanígy érdemes a vitát a reklámszünetekre menteni. Ezt akár ki is jelölhetjük, hogy félóránként tartsunk ilyet. Abban a harminc percben pedig próbáljunk a műsorra koncentrálni, nem a telefonunkra vagy a másnapi teendőinkre.

4. Chips és egyéb hangos ropogtatnivalók

Van, akinek különleges érzéke van a hangos rágcsáláshoz, különösen a csendes vagy éppen a legromantikusabb jeleneteknél.

A megoldás: Semmi. Vagy elviseled, vagy véget nem érő vitába bonyolódsz.

Nyitókép: Shutterstock