Piros pulcsiban énekel egy nő fejhallgatóval a fején, karácsonyfa a háttérben

Zenék, melyek nélkül nem lenne teljes az ünnep

Vannak hagyományok, melyek nélkül nem teljesek az ünnepek. Ilyen például a reszkessetek betörők unásig nézése a családdal, a bejgli sütése, vagy a jobbnál-jobb karácsonyi zenék hallgatása, miközben a család együtt díszíti a fát. Ehhez mi segítséget nyújtunk, ugyanis összegyűjtöttük az elmúlt évek legjobb karácsonyi zenéit.


Mariah Carey

Az ötszörös Grammy-díjas énekesnő megszállottja a karácsonynak, és ez a legismertebb nótáiban is megnyilvánul. Mariah Carey nélkül olyan lenne az ünnep, akár karácsonyfa nélkül. Elengedhetetlen kelléke. Ráadásul ikonikus karácsonyi zenéjéhez rögtön egy filmet is, méghozzá az Igazából szerelem című filmet ajánljuk.

  1. All I Want For Christmas Is You
  2. Oh Santa!

Michael Bublé

A szintén Grammy-díjas dzsesszénekes, Michael Bublé karácsonyi albumáról nehéz kettőt kiemelni, így mi az egész, 16 dalból álló listát örömmel ajánljuk. Persze, ha választani kell kettőt, akkor számunkra ezek a befutók:

  1. It's Beggining To Look a Lot Like Christmas
  2. Have Your Self a Marry Little Christmas

Chris Rea

A brit származású Chris Rea karácsonyi nótája, a Driving Home For Christmas 1978-ban íródott és a mai napig aktuális és számtalan házban szólal meg az ünnepek alatt. A nagy rohanásban tökéletesen képes lelassítani és megnyugtatni minket. Hallgassátok akkor is, ha épp úton vagytok rokonlátogatóba, a realxálás garantált lesz!

És végezetül egy örök klasszikussal zárjuk listánkat. A Wham! együttes George Michael simogató hangjával évről-évre elvarázsol minket egy mesebeli téli faluba. A Last Christmas című nóta nélkül nincs karácsony.

Nyitókép: Shutterstock