áfonyás gin koktél

Fagyos napokra fagyasztott áfonyás gin

Hetente jelentkező rovatunkban a legelegánsabb vagy éppen legbohémebb koktélokat, és azok elkészítési módját mutatjuk be, ma a fagyasztott áfonyás gin koktélt.



Hozzávakók (1 személyre)

  • 6 cl gin
  • 3 cl friss citrom leve
  • 2 cl fűszeres áfonya szirup (recept lejjebb)
  • 2 cl narancslikőr
  • 4 csepp Cranberry Bitters likőr
  • 1 tojásfehérje

Hozzávalók az áfonya sziruphoz:

  • 2,4 dl víz
  • 20 dkg kristálycukor
  • 10 darab áfonya
  • 5 darab egész szegfűszeg
  • 5 db szegfűbors egész
Elkészítés:

Az összes hozzávalót egy serpenyőben közepes lángon hevítsük, majd keverjük addig, amíg a cukor fel nem oldódik. 10 percig forraljuk, majd vegyük le a tűzről és szűrjük le. Hagyjuk teljesen kihűlni a szirupot, mielőtt felhasználnánk a koktélhoz. A szirupot legfeljebb három hétig tároljuk légmentesen záródó edényben a hűtőszekrényben.

Elkészítés

Keverjük össze a gint, a citromlevet, a szirupot, a narancslikőrt, a tojásfehérjét és a cranberry bitters-t egy shakerben, jég nélkül. Rázzuk jól össze 30 másodpercig, majd ezután tegyünk jeget a tetejére, és rázzuk össze megint erőteljesen további 30 másodpercig.

Ha kész, óvatosan öntsük az italt egy lehűtött pohárba, és díszítsük kedvünk szerint csepegtessünk az ital tetejére néhány pötty cranberry bitters-t, valamint tegyünk rá friss áfonyát.

Nyitókép: Pinterest