
Créme brulée és vérnarancs: itt a téliesített gin-tonik
Hetente jelentkező rovatunkban a legelegánsabb vagy éppen legbohémebb koktélokat, és azok elkészítési módját mutatjuk be, ma a créme brulée vérnarancsos gin-tonikét.
Hozzávalók:
- 2 créme brulée vérnarancs szelet
- 4 gramm nádcukor
- 1 fahéjrúd
- 3 darab csillagánizs
- 6 cl citrus gin
- 15 cl tonic
A créme brulée vérnarancs szeletek elkészítése:
Vágjunk kaikákat a vérnarancsból, majd tegyük rá egy papírtörlőre és hagyjuk őket megszáradni. Ezután béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, tegyük rá gyümölcsszeleteket, szórjuk meg őket cukorral és körülbelül 5 percig süssük őket, amíg a cukor aranybarna színűvé nem válik.
Hűtsük le a poharat legalább 10 percre a hűtőben vagy jéggel megpakolva a pohárat. Helyezzük a jéggel feltöltött pohárba a créme brûlée vérnarancs szeleteket, majd a fahéjrudat és a csillagánizst. Öntsük rá a gint a hozzávalókra, végül adjuk hozzá hozzá a tonikot és jól keverjük meg.
Nyitókép: Pinterest
- Az Alien megalkotója ihlette ezt a furcsa svájci bárt - IN ›
- 490 méterrel a föld fölött van a világ legmagasabb bárja - IN ›