Créme brulée-vérnarancsos gin-tonic

Créme brulée és vérnarancs: itt a téliesített gin-tonik

Hetente jelentkező rovatunkban a legelegánsabb vagy éppen legbohémebb koktélokat, és azok elkészítési módját mutatjuk be, ma a créme brulée vérnarancsos gin-tonikét.



Hozzávalók:

  • 2 créme brulée vérnarancs szelet
  • 4 gramm nádcukor
  • 1 fahéjrúd
  • 3 darab csillagánizs
  • 6 cl citrus gin
  • 15 cl tonic

A créme brulée vérnarancs szeletek elkészítése:

Vágjunk kaikákat a vérnarancsból, majd tegyük rá egy papírtörlőre és hagyjuk őket megszáradni. Ezután béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, tegyük rá gyümölcsszeleteket, szórjuk meg őket cukorral és körülbelül 5 percig süssük őket, amíg a cukor aranybarna színűvé nem válik.

Hűtsük le a poharat legalább 10 percre a hűtőben vagy jéggel megpakolva a pohárat. Helyezzük a jéggel feltöltött pohárba a créme brûlée vérnarancs szeleteket, majd a fahéjrudat és a csillagánizst. Öntsük rá a gint a hozzávalókra, végül adjuk hozzá hozzá a tonikot és jól keverjük meg.

Nyitókép: Pinterest