Egy anyuka a gyerekeivel süt karácsonykor

Egy egyszerű és gyors desszert, amivel két ünnep közt meglepheted a családod​

Az ünnepi nehéz és megterhelő ételek után jólesik valami könnyed desszert, amit egyszerűen és gyorsan össze lehet dobni valamelyik délután. Következő receptünk pont ilyen, és egészen biztosan mindenkinek ízleni fog a végeredmény.


A most következő desszert a Fehér karácsony jégkrémszendvics fantázianevet viseli. Elkészítéséhez fontos beszerezni tejszínt és sűrített tejet, kókusztejet, ostyaszeleteket, valamin fagyasztott gyümölcsöket és müzliszemeket. A hozzávalók felsorakoztatása után nincs is más dolgunk, mint a következő lépéseket követni.

Hozzávalók:

  • 60g fagylalt ostyalap
  • 1 1/2 csésze sűrített tejszín
  • 395 g cukrozott sűrített tej
  • 270 ml kókusztejszín
  • 70g müzli szemek
  • 160g fagyasztott gyümölcs, például málna

Kezdésképp elő kell venni egy 20 x 30 cm-es tálat, majd annak az alját két réteg fóliával ki kell bélelni. Fontos, hogy a két oldalán hosszan nyúljon túl a fólia, hogy a végén könnyedén ki lehessen emelni a kész finomságot. Ha ez megvan, akkor két sornyi ostyát egymástól nagyjából két centiméteres távolságban fel lehet helyezni a felületre.

A töltelékhez kézhez kell venni egy elektromos habverőt, majd a tejszín és a sűrített tej keverékét addig kell kavarni, míg egy lágy krémmé össze nem állnak. Ezt követően mehet az elegyhez a kókusz tejszín is, de fontos vigyázni arra, hogy ne essen szét az eddigi munka. Folytatásképp érkezhetnek a müzliszemek és a fagyasztott gyümölcsök.

Íme még néhány alternatív jégkrémszendvicsrecept:

Ezen a ponton már megvan az alap és a töltelék is, így a krémet fel lehet vinni az ostyalapokra. Az óvatos felkanalazás után a krém tetejére érkezhet a felső ostyaréteg, majd a kész jégkrémszendvicsalap mehet a fagyasztóba néhány órára, amíg meg nem szilárdul.

A műanyag fólia használatával az eredményt ki lehet emelni, majd egyforma szeletekre feldarabolható. Ekkortól már ténylegesen szendvics alakja van a desszertünknek, melyet kés használatával egyenletesre lehet faragni, hogy szebb legyen a tálalásnál. Végezetül mehetnek vissza még egy órára, a díszítéshez pedig célszerű egyesével kivenni őket a hűtőből, hogy véletlenül se olvadjanak meg.

Dekorálásképp tudjuk ajánlani a kókuszt és a pisztáciát, hiszen ezek nagyon jól ki tudják egészíteni a kapott hideg finomság ízvilágát.

Nyitókép: Shutterstock

Forrás: Taste