Folyékony csokival öntik le a vendégek kezét egy étteremben
A videóban szereplő pár, Mariaca Semprún Grammy-díjas színésznő és Leonardo Padrón venezuelai író láthatóan élvezte a fura eseményt, boldogan nevetgélnek, miközben ujjaikról nyalogatják az édességet, miután Semprún egy szürke tál felé hajtotta a kezét, majd a pincér egy kancsóból folyékony csokoládét kezdett locsolni a kézfejére. A folyamatot nagyon kedélyesen fogadta a közönség, majd a felszolgáló Padrónnal is megismételte a procedúrát.
Dica: Essa “experiência gastronômica” você pode fazer em casa. pic.twitter.com/saTJ5YMgUF
— Flávio Costa (@flaviocostaf) January 22, 2022
A hely, ahol ez a nem mindennapi esemény történt, Juan Manuel Barrientos séf lenyűgöző kóstolómenüvel rendelkező étterme, melynek egyik kirendeltsége Michelin-csillagot is szerzett. Az étlapon feltüntetett Csokoterápiához a vendég kap egy kendőt, amival letisztogathatja a kezeit, mielőtt csokit öntenek rá, majd a csokiöntés után egy szalvétával távolíthatják el a maradékot. A Csokoterápia fejenként 179 dollárba, vagyis nagyjából 57 ezer forintba kerül.
És hogy mi az értelme mindennek? A séf elmondása szerint ezzel a rituáléval a kolumbiai kultúrában, valamint más latin-amerikai konyhákban gyökerező avantgárd főzési stílus idézik meg. Emellett a fogás arra az időszakra utal vissza, amikor az őslakosok a csokoládét még fizetőeszközként használták a gyarmatosítás előtt, ugyanakkor ezzel szeretnék felébreszteni a vendégek érzékeit a további fogások előtt, melyek között véres kolbászos makaron is található.
A hagyományok tisztelete mellett természetesen a közösségi médiában történő hírverés is nagyon fontos az étterem számára, így ugyanis a fiatalok körében is népszerűbbé válik a vendéglátóegység— olvashatjuk a RobbReport cikkében.
Nyitókép: Unsplash/Maria Georgieva