Giorgio Armani új kollekciója divatbemutatóján Milánóban, 2020. január 13-án

Nem véletlenül ez Giorgo Armani kedvenc tésztaétele

Ízletes és könnyű elkészíteni.

Giorgio Armani nehéz körülmények között töltötte gyermekkorát Észak-Olaszországban. Ez a második világháború idejére esett, amikor kevés konyhai alapanyag állt családja rendelkezésére. Édesanyja emiatt csak egyszerű ételeket tudott főzni, például a tortelli alla piacentina nevű tésztaételt, ami házi tortellinivel, spenóttal, ricotta és parmezán sajttal készült. Az olasz divattervező nagy kedvence lett ez az étel, íme a Vince Magazin cikkéből átvett recept:

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 600 g ricotta
  • 600 g spenót
  • 1 tojás
  • 100 g reszelt parmezán sajt
  • 100 g pecorino sajt
  • Bors

Így készítsd el a tölteléket:

Főzd meg a spenótot majd szűrd le és vágd apró darabokra. Most mehet egy tálba, keverd össze a többi hozzávalóval. Ezek után hagyd egy órát pihenni a hűtőben.


Hozzávalók a tésztához:

  • 600 g liszt
  • 4 tojás
  • 120 ml meleg víz

Keverd össze a hozzávalókat és gyúrd tésztává a masszát. Az elkészült tésztát celofánnal takard le és hagyd pihenni fél órát. Ha letelt az idő, akkor nyújtsd ki a tésztát és vágj belőle körül belül 6 cm-es négyzeteket. Jöhet a spenótos töltelék a négyzetek közepére. Picit vizezd be a tészta széleit majd nyomkodd össze őket.

From Your Site Articles