Könnyű nyári saláta receptek, amiket bátran tálalhatunk
Bár semmi gond nincs a caprese saláta paradicsom, mozzarella és a bazsalikom időtlenül finom kombinációjával, mi most mégis két extrább verzióját hoztuk el, amit a nyáron bátran tálalhatunk vendégeinknek, ha már úgyis tombol a gyümölcsszezon. Lássunk hát két könnyű nyári saláta receptet!
Őszibarackos caprese saláta
Hozzávalók:
- ½ csésze fehér balzsamecet
- ¼ csésze extra szűz olívaolaj
- 2 őszibarack, hűtve
- 2 sárgabarack, hűtve
- két zacskó mozzarella
- 10 friss bazsalikomlevél
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
1. Egy zárható tetejű üvegben keverjük össze az ecetet és az olívaolajat. Csavarjuk rá a fedelet, és jól rázzuk össze. Helyezzük a hűtőbe. Az öntetet előre is elkészíthetjük, és az üvegben a hűtőszekrényben akár egy hétig is tárolhatjuk.
2. Távolítsuk el a magokat az őszibarackról, és vágjuk a gyümölcsöt ½ hüvelyk vastag szeletekre. Ha szükséges, csepegtessük le a mozzarellát, és egy törlőkendő segítésével tapogassuk szárazra. Éles késsel vágjuk ¼ hüvelyk vastag szeletekre.
3. Egy tálalótálon díszesen rendezzük el az őszibarack- és mozzarella-szeleteket. Szórjuk rá a bazsalikomleveleket, locsoljuk meg az öntettel, és ízesítsük a sóval és borssal.
Avokádós, epres caprese saláta
Hozzávalók:
- 1/4 csésze balzsamecet
- 1 tálca szeletelt eper
- 1 tálca félbevágott cseresznye- vagy koktélparadicsom
- 1 zacskó mini mozzarella golyócska
- 1 érett avokádó kimagozva és felkockázva
- egy marék bazsalikom levél tépve vagy apróra vágva
- extra szűz olívaolaj a locsoláshoz
- tengeri só és frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
1., Egy kis lábasban közepes lángon forraljuk fel a balzsamecetet. Keverjük meg, majd csökkentsük a hőfokot alacsonyra, és pároljuk addig, amíg az ecet besűrűsödik, kb. 8-10 percig. Tegyük félre hűlni.
2., Helyezzük az epret, a paradicsomot, a mozzarellát, az avokádót és a bazsalikomot egy tálba. Locsoljuk meg olívaolajjal, és bőségesen fűszerezzük sóval és borssal. Óvatosan forgassuk össze. Csepegtessük meg a balzsamecettel és már tálalhatjuk is.
Nyitókép: Shutterstock
(PureWow)