Fehér csokoládés-borsmentás martini cukorpálcával, karácsonyi dekorációval

Helló, karácsony, helló Fehér csokis-borsmentás Martini

A könnyen elkészíthető, dekadens fehér csokoládés-borsmentás martini az ünnepi szezon nagy sztárja lehet.

Hozzávalók

  • 40 gramm olvasztott fehér csokoládé
  • 2 apróra vágott cukorpálca
  • 3 cl vodka
  • 3 cl fehér csokoládé likőr
  • 3 cl borsmenta pálinka
  • 3 cl tej

Elkészítés

1. Egy martinis pohár peremének szélét mártsuk a felolvasztott fehér csokoládéba.

2. Ezután mártsuk bele a zúzott cukorkát is a csokoládéba.

3. Tegyük félre.

4. Töltsünk meg egy koktél shakert (vagy ha nincs, egy tálat és habverővel dolgozzunk) jéggel.

5. Öntsük hozzá a vodkát, a fehér csokoládélikőrt, a borsmenta pálinkát és a tejet.

6. Rázzuk össze, amíg egészen le nem hűl, körülbelül 30 másodpercig.

7. Szűrjük át az italt az előkészített martinis pohárba.

8. Hidegen tálaljuk.