Pekándiós muffinok régi faasztalon

Ki mondana nemet ezekre a mini pekándiós pitékre?

A mini muffin formákban való sütés kordában tartja a szénhidrátokat és a telített zsírokat, a juharszirup pedig lehetővé teszi, hogy ezt a pekándiós pite receptet kukoricaszirup nélkül készítsük el.


Hozzávalók

  • 65 gramm zabpehely
  • 65 gramm háztartási liszt
  • 65 gramm világos barna cukor
  • 6 gramm só
  • 110-115 gramm hideg, sózatlan vaj, apró darabokra vágva
  • 2 nagy tojás
  • 6,5 cl tiszta juharszirup
  • 125 gramm pirított, apróra vágott pekándió
  • 4 gramm vanília kivonat

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és kenjünk be sütőspray-vel 24 mini muffin formát.
  2. Keverjük össze a zabot, a lisztet, a barna cukrot és 3 gramm sót egy konyhai robotgépben. Addig keverjük, amíg a zabot finomra nem őröljük. Szórjuk a vajdarabkákat a tetejére, és keverjük, amíg tésztává nem áll össze.
  3. Osszuk szét a tésztát az előkészített mini muffinformák között. Nyomkodjuk a tésztát az egyes sütőformák aljába és oldalára.
  1. Süssük a kuglófokat körülbelül 15 percig, amíg a szélük meg nem szilárdul és világos aranyszínű nem lesz. Egy kanál hátuljával nyomkodjuk vissza a sütiket lefelé és felfelé az oldalukon (a sütés során kissé felpúposodhatnak).
  2. Verjük fel a tojásokat, a juharszirupot, a pekándiót, a vaníliát, a maradék barna cukrot és sót egy közepes tálban, majd osszuk el a tölteléket a tészta csészékben.
  3. Süssük a mini pitéket 10-12 percig, amíg a töltelék megdermed. Ezután hagyjuk a formában 15 percig hűlni.

Nyitókép: Shutterstock