Fura dolgokat találtak a Subway egyik szendvicsében
Folytatódik a Subway tonhalpere, miszerint a gyorsétteremlánc tunás szendvicse csirke-, sertés- és szarvasmarha DNS-t tartalmaz.
Újraindul a Subway tonhalas szendvicse elleni per, a felperesek ezúttal nyilvánosságra hozták teszteredményeiket, írja a Washington Post. Karen Dhanowa és Nilima Amin, a kaliforniai Alameda lakosai azt állítják, hogy a kaliforniai Subway tonhala nem tonhal, hanem „különféle főzetek keveréke". A dél-kaliforniai Subway-ből származó 20 tonhalmintából 19-ben nem volt kimutatható tonhal DNS, és mindegyik minta tartalmazott legalább egy másik állati fehérjét is, legyen az csirke, sertés vagy szarvasmarha.
A kereset szerint a Subway marketingje, a szendvicsek címkézése és reklámja arra késztette a felpereseket, hogy „prémium árú ételeket vásároljanak arra hivatkozva, hogy a tonhaltermékek csak tonhalat, és semmilyen más halfajtát, állati eredetű terméket vagy egyéb összetevőt nem tartalmaznak".
Ha ez igaz, akkor nemcsak jogilag kérdéses az ügy a világ egyik legnagyobb gyorsétteremlánca számára, hanem etikai, vallási és táplálkozási kérdéseket is felvetne a fogyaztók miatt. A Subway képviselői azonban azt állítják, hogy a módosított, idén harmadszorra benyújtott kereset csalás,a benne állított vádak hamisak.
„A felperesek legutóbbi kísérlete arra a Subway ellen ugyanolyan alaptalan, mint korábbi próbálkozásaik. Ezek az állítások hamisak és teljesen megalapozatlannak bizonyulnak, ha az ügy túljut a perbeszéd szakaszán"
– nyilatkozta Mark C. Goodman, a Subway ügyvédje a Washington Postnak e-mailben.
Hozzátette, hogy a szendvicslánc indítványt fog benyújtani az állítások elutasítására, amelyek „végzetesen homályosak, hibás teszteken alapulnak és hibásan jelzik a Subway tonhalszendvicsek, saláták és wrapek tartalmát".
A Washington Postnak továbbított közleményében a Subway szóvivője azt mondta, hogy a vitatott termék valójában „kiváló minőségű, vadon fogott, 100%-os tonhal.
„[...] Továbbra is tény, hogy a Subway tonhal valódi, és az Egyesült Államokban az FDA (Food and Drug Administration), valamint a világ más kormányzati szervei szigorúan szabályozzák."
- Két újabb budapesti étterem nyert Michelin-csillagot - IN ›
- Borús időhöz borús koktél: „Fekete mágia" - IN ›
- Magyar borászat is bekerült a világ 100 legjobbja közé - IN ›
- Magyar ital nyert a Pezsgő Világbajnokságon - IN ›
- Megérkezett az első 3D-nyomtatott hús - IN ›
- Ilyen szerintünk az ország tortája - videó - IN ›
- Gasztro - IN ›