A kínai Guilin táj képe, Li folyó és karszt-hegység

Ezek a legdrágább úti célok, ahová idén nyáron repülhetünk

A nemzetközi repülőjegyárak várhatóan 5 éves csúcsot érnek el, a legdrágábbak az Európába és Ázsiába irányuló járatok lesznek.

A Hopper utazási alkalmazás jelentése szerint a növekedést az alacsonyabb kínálat, a magas üzemanyagárak (amelyek különösen a hosszú távú útvonalakat érintik) és a nagy kereslet kombinációja okozza. A Delta Air Lines a múlt hónapban megjegyezte, hogy nemzetközi járatai már 75 százalékban foglaltak a nyárra.

Egy Ázsiába szóló repülőjegy ára jelenleg 60 százalékkal magasabb, mint a járvány előtti időszakban, míg egy Európába szóló repülőjegy ára 24 százalékkal magasabb ugyanehhez az időszakhoz képest.

A Hopper jelentése szerint a nemzetközi utazók idén sokkot kapnak a repülőjegyek árából. A nagy kereslet és az alacsonyabb kínálat a nemzetközi útvonalakon legalább [öt] éve nem látott magasságokba emeli a repülőjegy árakat. Emellett a repülőjegyárak emelkedése valamivel kisebb mértékben az Egyesült Államokon belül is érezhető.

Ami a belföldi utazásokat illeti, a Hopper szerint a repülőjegyek átlagosan 285 dollárba kerülnek jegyenként. Ez tulajdonképpen 15 százalékos csökkenés a tavalyi év azonos időszakához képest, de 1,4 százalékos növekedés 2019 áprilisához képest. Ezek az árak várhatóan szintén emelkedni fognak, és júniusban tetőznek, átlagosan 328 dollárra.

Nem a repülőjegyek az egyetlen dolog, amiért az utazóknak idén nyáron több pénzre kell számítaniuk. Az Egyesült Államokban a szállodák is drágulnak, átlagosan 29 százalékkal többet kell fizetni 2022 áprilisához képest. Azok pedig, akik olyan extrákra vágynak, mint például a háziállatokkal való utazás lehetősége, még többet kell, hogy fizessenek, éjszakánként 30-51 százalékkal többet.

Jó hír azonban, hogy az autóbérlés idén nyáron várhatóan olcsóbb lesz, a jelentés szerint 21 százalékkal olcsóbb, mint tavaly. Az autóbérlés átlagosan napi 38 dollárba kerül majd az utazóknak, míg a benzin ára körülbelül 10 százalékkal csökken a tavaly ilyenkor tapasztaltakhoz képest.

Nyitókép: Shutterstock