Két Ryanair gép

Erre számít a Ryanair a spanyol légiutas-kísérő sztrájkok miatt

A Ryanair légitársaság spanyolországi légiutas-kísérő személyzete sztrájkba kezdett, miután nem módosították a kollektív szerződést. A Ryanair légiutas-kísérőit képviselő szakszervezet, az USO közleményben tudatta, hogy az egyhetes sztrájkra készülnek, ha összejön a megállapodás.


A Ryanair azonban nem számít fennakadásokra a napi 3000 járatában sem augusztusban, sem szeptemberben, ugyanis a Ryanair már kötött munkaszerződést a fő spanyol légiutas-kísérő szakszervezettel.

A Ryanair szóvivője elmondta:

„Ez a két apró szakszervezet, amelyek csak kevés spanyol légiutas-kísérőt képviselnek, júniusban és júliusban számos rosszul támogatott sztrájkot tartott, amelyeknek alig vagy egyáltalán nem volt hatása a Ryanair Spanyolországba irányuló, vagy onnan induló járataira. Csak júliusban a Ryanair napi 3000 járatot üzemeltetett, és rekordmennyiségű, 16,8 millió utast szállított”

– mondta.

„A Ryanair arra számít, hogy ezek a legutóbbi sztrájkok, amelyekben csak néhány spanyol légiutas-kísérő vett részt, semmilyen hatással nem lesznek spanyol járatainkra vagy menetrendjeinkre augusztusban és szeptemberben”

– folytatta a légitársaság szóvivője.

A szóvivő azt is hozzá tette, hogy bár néhány Ryanair járat törlésre került Spanyolországban az elmúlt időben, vagy késésekre lehetett számítani, ennek azonban elmondása szerint semmi köze a szakszervezeti sztrájkokhoz - írta a Travel Daily News.

Nyitókép: Shutterstock