Egy síparadicsomról készített kép

Íme 4 a lejobb sípályás szállodák közül Európában!​

Európa több száz sípályás szállodája közül bőven lehet válogatni, ám vannak kiemelkedő helyszínek, melyeket szinte kötelezően fel kell írni az úti célok közé. Alábbi cikkünkbe a kontinens legjobbjai közül gyűjtöttünk össze néhányat.


Le Portetta,  Franciaország

A Courchevel 1650 nevű francia városnegyedben lévő sípályán található az a 38 szobás szálloda, melynek kivitelezése és szolgáltatásai kísértetiesen emlékeztetnek a The Pig csoport intézményeire, nem véletlenül. A testvérszállodája a New Forestben lévő Lime Wood. Mindegyik ilyen hotelben egyaránt jellemző a laza és segítőkész személyzet, a kényelmes szobák, illetve, hogy mindegyikbe Angela Hartnett séf állítja össze a jobbnál jobb menüket.

A szálloda közvetlenül a sípályák mellett található, így egy tökéletes lehetőség a téli sportok űzése melletti kikapcsolódásra és pihenésre.

Valsana Hotel & Appartements Arosa, Svájc

Ez a svájci üdülőparadicsom úgy képes luxuskörülményeket nyújtani a vendégei számára, hogy közben minden részletében törekszik a környezetvédelemre és a tudatosságra. A 40 szobában és a kilenc családi apartmanban egyaránt fenntartható energiát alkalmaznak, méghozzá egy olyan jégakkumulátor segítségével, mely összegyűjti a szálloda összes hulladékhőjét, majd feldolgozás útján újrahasznosítható energiává alakítja azt.

Mindezek mellett a papírmentességre és a tisztítószerek hatásaira is nagyon odafigyelnek.

Niehku Mountain Villa, Svédország

A Niekhu hotel — melynek neve álmot jelent — Svédország legészakibb részén terül el. Az odalátogatók 5 ezer négyzetkilométernyi úttalan terepen élvezhetik ki a csöndet és a környezet csodáit, amit ez a mesébe illő, eldugott hely biztosít számukra. Maga az ingatlan egy vasúti műhely történelmi szakaszait foglalja magába, így érdekes és kalandos terepen lehet megízlelni a sílelés és a snowboardozás élményét.

TOP Hotel Hochgurgl, Ausztria

Ez a díjnyertes síszálloda novembertől májusig garantálja a téli sportokhoz szükséges környezetet és hangulatot. Maga a hotel 1961 óta a Scheiber család tulajdonában van, így nagy történelmi múltra tekint vissza a vendéglátóegység. A wellnessközpont részeként csodaszép, panorámás szobákban szállhatnak meg a turisták, illetve egy előkelő étterembe is betérhetnek az egész napos sportolás, illetve a napozóteraszon eltöltött relaxálás után.

A síeléshez szükséges felszerelést a szálloda saját boltjában is be lehet szerezni, illetve oktatás is elérhető a kezdők számára.

Nyitókép: Unsplash/Joan Oger

Forrás: Independent