Egy üveg vodka

Egy szakértő szerint ezért érdemes vodkát tartani a mosókonyhában

Ha szeretsz vendégeket látni, vagy egyszerűen csak érdekelnek a különlegesebb italok, akkor vodkából biztos, hogy van a háztartásodban. Egy szakértő elmondása szerint nem csak a bárpultban érdemes tartani egy palackkal, hanem a mosókonyhában is, de nem iszogatáshoz, hanem takarításhoz.


Patric Richardson híres arról, hogy bizarrnak tűnő, mégis hatásos otthoni praktikákat oszt meg, de ez talán átmegy minden határon. Állítása szerint egy üveg vodkának minden mosókonyhában megvan a maga helye, és azt is kifejtette, miért van ez.

Ez az alkoholos ital köztudottan színtelen, és nincsen semmilyen illata, éppen ezért kiváló szer, hogy elfedje a kellemetlen, hosszan tartó szagokat. Legyen szó cigifüstről vagy éppen főzés után megmaradt, zsíros bűzről, elméletileg a vodka mindet megoldja. Mindezek mellett magas alkoholtartalma miatt hatásos fertőtlenítőszer, és villámgyorsan megöli a különböző kórokozókat és baktériumokat

„Befújhatod a tornazsákodat vodkával, vagy ha elmész a kedvenc éttermedbe, és ételszagúan távozol, akkor is, valamint, amikor egy dohányos mellett állsz, a vodka akkor is megoldás"

— olvashatjuk az Eating Well írásában.

Mivel nincsen semmilyen szaga, így attól sem kell félni, hogy alkoholbűzt árasztunk majd utána, tehát csak akkor kerülhetünk kínos helyzetbe, ha valaki rákérdez, miért tartjuk a mosókonyhában az italos üveget.


Nyitókép: Unsplash/Nathan Powers