A White Desert egyik kapszulája

Az Antarktisz fehér sivatagjában akár az űrben is érezhetjük magunkat

Ki ne álmodott volna arról, hogy egyszer egy űrbéli szállodában száll meg? Az Antarktiszon egy hotel ezt az élményt teszi lehetővé: a lenyűgöző szobák és helyiségek mellett több fantasztikus programon is részt lehet vehetünk a havas tájon.


A White Desert utazási cég hat fűtött, élvonalbeli, hálószobaként funkcionáló lakóteret kínál, melyek bármelyikében meg lehet szállni 65 ezer dollárért, vagyis nagyjából 20 millió forintért. Az Echo névre keresztelt kapszulákat úgy tervezték, hogy minden luxust és kényelmet képesek legyenek biztosítani a látogatóknak, de átadják a lehengerlő, űrszerű hangulatot.

Mindegyik egység két vendég befogadására alkalmas. Az épület részeit üvegszálas anyagokból készítették, a berendezés részeit pedig Terry Virts ezredes fotói is alkotják, melyeket a Nemzetközi Űrállomásról készített. A szobáktól különállóan közös zuhanykabinok, konyha és három központi kapszula található, amelyek recepcióként, társalgóként és étkezőként működnek. A tökéletes kényelemért és szórakozásért a szakácsok, a házigazdák és a szakértő idegenvezetők felelnek.

„Az Echo belsőépítészetének inspirációja abból ered, hogy gyerekkoromban túl sok évig néztem a Star Warst. Az igazi nehézséget az jelentette, hogy a belsőépítészek megpróbálták a Millennium Falcon retro hangulatát és egy menedékhely luxusát egybeolvasztani"

— olvashatjuk a Patrick Woodhead, társalapító nyilatkozatát a Luxurylaunches cikkében.

Rengeteg kalandtúrán és programon részt lehet venni, de az élmény Fokvárosban kezdődik, ahol a vendégek magánrepülőgépre szállnak, hogy elérjék úti céljukat. Indításként egy 10 ezer éves antarktiszi jégből készült martinishakerrel várják őket.


Nyitókép: Instagram/white.desert.antarctica