Hasznos kisokost adott ki a Danone a műanyaghulladékokról

Hasznos kisokost adott ki a Danone a műanyaghulladékokról

A Danone a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségével fogott össze, hogy a műanyaghulladékok kezeléséről egy jól érthető kisokost hozzon össze.


A Danone Magyarország Kft. és a KSZGYSZ (Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége) összefogásából született Műanyag kisokos célja, hogy mindenki számára könnyen érthető tájékoztatást nyújtson a hazai piacon jelenlévő műanyagfajtákról és azoknak újrahasznosítási lehetőségeiről, segítve ezzel környezettudatos döntéseinket – olvasható a márka honlapján.

A Danone a „One Planet. One Health" („Egy életünk van, és egy bolygónk") jövőképével összhangban elkötelezett a hazai fenntartható környezet hosszútávú megőrzése iránt, melynek fontos részét képezi a hulladék kérdése is, hiszen nem mindegy, mennyi természetes erőforrást használunk fel, és mennyi – már kevésbé természetes – anyagot helyezünk el a lerakókban hulladék formájában.

Magyarországon összesen évente 16–19 millió tonna hulladék képződik, ebből mintegy 3,5–3,7 millió tonna háztartási hulladék. Ennek 12–15 százaléka műanyag, melynek nagy részét a csomagolási hulladék (italos- és tisztítószeres flakonok, zacskók, élelmiszer-csomagoló tálcák és fóliák) teszi ki. A most megjelent útmutató többek között abban segít, hogy mindenki számára felismerhetőek legyenek az újrahasznosíthatósági követelményeknek megfelelő műanyagfajták.