Élelmiszer elraktározva a krízisidőszakra.

Így készülj fel a következő globális élelmiszerválságra

A legjobb, ha már most felkészülünk egy lehetséges élelmiszerválságra és nem akkor ijedezünk, ha már a küszöbön van.

Nemrégiben Joe Biden amerikai elnök az orosz-ukrán háború miatt bekövetkező élelmiszerhiányra figyelmeztetett, ezért a legjobb, ha már most felkészülünk egy lehetséges élelmiszerválságra.

Ha már kialakítottunk egy viszonylag nagyobb élelmiszer-készletet a kamrában, akkor mindent át kell néznünk, és meg kell győződnünk arról, hogy nem használtunk-e fel dolgokat, vagy hogy néhány dolog nem áll-e közel a lejárathoz. Ha még csak most kezdünk el élelmiszert félretenni, például egy esős napra, kezdjük az alapvető élelmiszerekkel.

Ha közel állnak a lejárathoz, használjuk fel őket, és cseréljük le újrakra. A többieknek érdemes megfontolniuk, hogy változtassanak a bevásárlási stílusukon, ha élelmiszerről van szó.

Amikor hiperinflációval és üres polcokkal kell szembenéznünk, miközben az összes geopolitikai probléma összeütközik, nehéz lehet tudni, mit tegyünk, hacsak nem gondolkodtunk előre. A szomorú igazság az, hogy jelenleg az infláció hatalmas méreteket ölt, így háromszor is meg kell gondolnunk, mit és mennyit vásárolunk.

Érdemes a lehető leghosszabb ideig eltartható termékeket megvennünk, minthogy olyan zöldségeket vásároljunk, amelyek kevesebb mint egy hétig maradnak ehetők. Néhány hosszabb ideig eltartható élelmiszer, amit érdemes megfontolni:

  • Hagyma
  • Sárgarépa
  • Fokhagyma
  • Alma
  • Brokkoli
  • Karfiol
  • Karalábé

Ezek közül néhány, például a fokhagyma, nagyszerű választás, ha van kertünk, így magunknak termeszthetjük.

Az élelmiszerhiány és a magas árak miatt nincs is jobb alkalom, mint most, hogy fontolóra vegyük a saját kert beindítását, ahol saját magunk termeszthetünk gyümölcsöket és zöldségeket.

A saját élelmiszer-termesztésnél fontos, hogy tudjuk, melyik mezőgazdasági övezetben élünk. Ha lövésünk sincs erről, akkor olyan dolgokat ültethetünk el, amelyek nem élik túl esetleg a fagyot, és egy éjszaka alatt elveszíthetjük az összes élelmet, na meg a kemény munkát.