Befőttesüvegek különféle savanyított zöldségekkel

Így takaríthatsz meg pénzt egy jól felszerelt éléskamrával

Hasznos tippek a spájz gazdaságossá és környezetbaráttá tételéhez.


A jól szervezett éléskamra megkönnyíti, hogy lássuk, mit kell feltölteni, és segíthet csökkenteni az élelmiszerpazarlást. Íme, a tökéletes éléskamra tippjei:

1. Saját éléskamra létrehozása

Ha otthonunkban nincs kamra, akkor is egyszerű saját magunk által létrehozni egyet. Ennek nem kell hatalmasnak lennie, lehet csak egy szekrény három polccal.

Keressük meg a legnagyobb konyhaszekrényünket, és gondoljuk végig, hogyan tudnánk átalakítani. Polcemelkedők, egymásra rakható tárolók és a polcok alatt lógó tárolók használatával maximalizálni tudjuk a helyet, a lényeg, hogy
minden egyes polcnak adjunk funkciót. Például egy polc a reggeliző eszközöknek, egy másik a száraz ételeknek, például a rizsnek és a tésztának. Gondoljuk át, hogy miket használunk a leggyakrabban, és helyezzük azokat könnyen elérhető helyekre.

2. Átlátszó edények

Ha kivesszük a szekrényben tárolt alapvető élelmiszereket a csomagokból, és átlátszó, felcímkézett üvegekbe tesszük, pontosan láthatjuk, hogy mi és mennyi van otthon. Ez csökkenti az élelmiszerpazarlást, mivel nem vásárolunk túl sokat. Csak akkor töltsük fel újra az egyes üvegeket, ha azok kiürültek.

3. Használjunk régi üvegeket

Nem kell egy vagyont költenünk díszes tárolókra, a hulladék csökkentése érdekében hasznosítsuk újra a régi tárolóedényeket, például kávésüvegeket vagy kekszes dobozokat.

4. Címkézzünk fel mindent

Ne felejtsük el felcímkézni az összes tárolóedényt, akár matricákkal, akár filctollal, vagy egyszerűen csak használjunk egy kis papírt és ragasztószalagot.

5. Pénzt takaríthatunk meg

Egy olyan időszakban, amikor a pénz szűkös, ilyenkor tényleg tudatosan kell figyelnünk arra, hogy mit vásárolunk és mit veszünk túl. Sokunkra jellemző az élelmiszerpazarlás, mert a tételek lejárnak. Ezért jó, ha átlátszó tárolókat és címkéket használunk, hogy lássuk, mi van benne, és pontosan mit kell felhasználni. Nem az a lényeg, hogyan néz ki, hanem az, hogy mennyire praktikus, és mennyi pénzt takaríthatunk meg vele.

(Independent)

Nyitókép: Shutterstock