Fekete Zaj fesztivál Mátra-Sástón, 2020.

Idén sem maradunk Fekete Zaj nélkül

Összeállt a Fekete Zaj fesztivál teljes programja.

Az idén augusztus 18-tól 21-ig tartó, Mátra-Sástón megrendezett underground zenei színtér képviselőit felvonultató rendezvény négy színpadon várja koncertekkel a fesztiválozókat. Az egyik leginkább várt produkció a zárónapon fellépő, harminc tagú Mezolit, mely először szólaltatja meg a számos nemzetközi sikert magáénak tudó Kátai Tamás, azaz Thy Catafalque terjedelmes életművét –közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

Az első körben bejelentett ötven fellépő a közelmúltban számos új hazai produkcióval egészült ki, és néhány külföldi névvel is bővült a kínálat. A belga Cocaine Piss punkzenét játszik, a szerb DreDDup indusztriális rockot, a francia Dalhia duó elektronikus zenét, míg a romániai Multumult az analóg és az elektronikus hangszerelés határán kísérletezik.

Az esti koncertek mellett nappali programok is várják a Mátra-Sástó kempingbe érkezőket. A Banyek workshopon a moduláris szintetizátor jeleit lehet megvizsgálni testközelből, időutazó vándorcirkuszt hoz magával a Freak Fusion társulata, kisfilmek láthatók a Malter Filmfesztivál válogatásában, a Zajtúrán a Markazi várromhoz és a Kisnánai várhoz lehet ellátogatni. Lesz továbbá jóga, retro videojátékok a Fekete Játszóházban, kocsmakvíz a Bike Maffiával és zine-készítés a Háttérzajjal.

A szervezők által már korábban bejelentett hazai fellépők között van a Vágtázó Halottkémek, a Devil's Trade, a Middlemist Red, az Entrópia Architektúra, az Aron Andras & The Black Circle Orchestra, a Black Bartók, a pozvakowski, a Perihelion, a Meszecsinka, a Perfect Name, az Anez és a Nadir.