Folyékony csokoládé

Folyékony csokival öntik le a vendégek kezét egy étteremben

Egy igen bizarr videó döbbentette meg az internet népét az utóbbi napokban, amiben egy pincér folyékony csokoládéval önti le vendégei kezét, akik ezután kedélyesen elnevetgélnek. Mint kiderült, ennek több oka is van, közülük egyik a népi hagyományok tisztelete. De miért fizetnek ezért majdnem kétszáz dollárt?

A videóban szereplő pár, Mariaca Semprún Grammy-díjas színésznő és Leonardo Padrón venezuelai író láthatóan élvezte a fura eseményt, boldogan nevetgélnek, miközben ujjaikról nyalogatják az édességet, miután Semprún egy szürke tál felé hajtotta a kezét, majd a pincér egy kancsóból folyékony csokoládét kezdett locsolni a kézfejére. A folyamatot nagyon kedélyesen fogadta a közönség, majd a felszolgáló Padrónnal is megismételte a procedúrát.

A hely, ahol ez a nem mindennapi esemény történt, Juan Manuel Barrientos séf lenyűgöző kóstolómenüvel rendelkező étterme, melynek egyik kirendeltsége Michelin-csillagot is szerzett. Az étlapon feltüntetett Csokoterápiához a vendég kap egy kendőt, amival letisztogathatja a kezeit, mielőtt csokit öntenek rá, majd a csokiöntés után egy szalvétával távolíthatják el a maradékot. A Csokoterápia fejenként 179 dollárba, vagyis nagyjából 57 ezer forintba kerül.

És hogy mi az értelme mindennek? A séf elmondása szerint ezzel a rituáléval a kolumbiai kultúrában, valamint más latin-amerikai konyhákban gyökerező avantgárd főzési stílus idézik meg. Emellett a fogás arra az időszakra utal vissza, amikor az őslakosok a csokoládét még fizetőeszközként használták a gyarmatosítás előtt, ugyanakkor ezzel szeretnék felébreszteni a vendégek érzékeit a további fogások előtt, melyek között véres kolbászos makaron is található.

A hagyományok tisztelete mellett természetesen a közösségi médiában történő hírverés is nagyon fontos az étterem számára, így ugyanis a fiatalok körében is népszerűbbé válik a vendéglátóegység— olvashatjuk a RobbReport cikkében.