nő fésüli a vizes haját

Lehet, hogy eddig rosszul csináltad? Így használd helyesen a hajkondicionálót

Bár a hajmosás elég egyszerű műveletnek tűnhet, de a fodrászok szerint az egyik leggyakoribb hajápolási hiba, ha rosszul használod a kondicionálót.


Először is: igen, a kondicionálás valóban fontos lépés, szóval semmiképp se hagyd ki a hajmosás után.

Valójában a kondicionáló segít helyreállítani a hajad állagát a mosás után. A sampon eltávolítja a zsírt és a szennyeződéseket, de megfosztja a hajat a természetes olajoktól, amelyek hidratáltan tartják.

​Kondicionálás előtt csavard ki a hajad!

Nagy hiba, hogy a még túl nedves hajra tesszük fel a terméket. A felesleges víz kipréselése a kondicionáló felvitele előtt lehetővé teszi, hogy a kondicionáló behatoljon ahelyett, hogy leperegne a vizes hajról.

​A kondicionálót a haj közepére és a végekre vidd fel!

Most pedig térjünk át a technikára: miután kicsavartad a hajadat, ügyelj arra, hogy ne a tövekre tegyél kondicionálót, hanem inkább a hajad közepére és a végekre. A tövekre való felvitel felesleges, mivel az új hajrész nem igényel kondicionálót, hacsak nem vagy természetes göndör.

n\u0151 kondicion\u00e1l\u00f3zza a vizzes haj\u00e1t

Fotó: Shutterstock

Marc Mena fodrász egyetért, és azt mondja, hogy nem jó, ha a kondicionáló közvetlenül érintkezik a bőrrel. Zsírosítja a hajad és a fejbőröd, és ha a kondicionálódba szilikon is van, az elkezd a bőrödbe csöpögni, eltömíti a pórusaidat, és kiütéseket okozhat a hátadon és a bőrödön. Ezt a szabályt különösen fontos betartani, ha a hajad finom szálú vagy lapos. Ha volumenre vágysz, mindenképpen kerüld a töveket!

​Öblítsd ki az összes terméket!

Egy másik gyakori hiba, hogy nem öblítjük le elég alaposan a kondicionálót, miután végeztünk, és ettől a hajad zsíros és lapos érzéssel szárad meg. A termék akkor jött ki teljesen a hajadból, ha a kondicionáló csúszós állaga és érzése teljesen eltűnt.

​A kondicionáló nem mindig elég

egy n\u0151 valamilyen g\u00e9lt k\u00e9sz\u00fcl tenni a vizes haj\u00e1ra

Fotó: Shutterstock

Előfordul, hogy a zuhanyzáskor használt termék nem elég ahhoz, hogy a hajad megfelelően hidratált maradjon. A hagyományos kondicionálók és hajmaszkok nagyszerűek, és valóban nedvességet és védelmet adnak a hajnak; de ezek nagy részét leöblítjük a zuhany alatt. Jó, ha használsz úgynevezett leave-in kondicionálókat is, melyek spray, szérum vagy krém formájában is kaphatók.

Általában a spray-k a finomabb hajhoz, a krémek és testápolók a közepes és durva textúrájúakhoz, a szérumok pedig tesztelésre szorulhatnak. A hajbalzsamok megvédhetik a hőtől és a környezeti ártalmaktól a hajat, és hozzáadják a szükséges nedvességet, ami lezárhatja a kutikulát, ettől pedig a haj fényesebb, erősebb lesz, és kevesebb színmolekula szökik ki belőle.

​Használj jó minőségű termékeket!

A kondicionáló minősége is számít. Kár sok pénzt költeni a gyönyörű tónusok és a színfelvitel elérésére, ha nem költesz utána arra, hogy az eredményt az erre tervezett termékekkel megőrizd.

Nyitókép: Shutterstock

Forrás: Glamour