Haját szárító nő a tükör előtt

Így szárítsd a hajad a károsodás minimalizálása érdekében

A hajszárítás a károsabb a hajnak vagy ha simán hagyjuk magától megszáradni? Meglepő a válasz.

Egy nemrég Dél-Koreában végzett tanulmány szerint a hajszárítás valójában jobb a hajnak, mint ha az magától, a levegőn száradna meg. Persze, van néhány szabály, amit be kell tartani:

  1. Mindig alacsony hőfokot használjunk
  2. Tartsuk a hajszárítót 15 centiméterre a fejünktől
  3. Folyamatosan mozgassuk a hajszárítót, hogy ne koncentrálódjon túl sokáig egy területre

Bár igaz, hogy ha hagyjuk magától megszáradni a hajunkat a természetes levegő által, az nem lesz kitéve a hőnek, de ez nem veszi figyelembe a hosszan tartó vízhatást, ami a hajszálak egy részének duzzadását okozza. Amikor a hajszálunk megduzzad, az összezavarja az egyes hajszálakban lévő fehérjéket, és belülről kifelé haladva károsodáshoz vezethet.

Vagyis minél tovább marad nedves a hajunk, annál nagyobb az esélye a károsodásnak, ezért a legjobb megoldás a hajszálak egészségének megőrzésére, ha óvatosan, a fent vázolt három tippet alkalmazva szárítjuk.

@teawithmd Replying to @meganprichards what’s the best way to dry hair - #airdrying vs #blowdrying? Let’s look at this study (and there aren’t many looking at this parricular question!). Researchers in South Korea used hair samples from Europe to test hair; they shampooed and washed the tresses, then air dried at room temp or with a blow dryer at various increasing temperatures. BOTH air drying AND blowdrying caused damage! Watch to the end to see their recommendation for how to dry your #hair! PMID 22148012 #hairstyle #hairstyles #hairhealth #healthyhair #hairtok #haircut #hairtutorial ♬ original sound - Dr. Joyce Dermatologist

Nyitókép: Shutterstock