Napfogyatkozás egy szigeten

A mai hibrid napfogyatkozás hatással lesz a következő fél évedre - minden, amit tudnod kell

Ma, azaz 2023 április 20-án, csütörtökön történik meg az év első napfogyatkozása, amely hivatalosan is megkezdi az idei év napfogyatkozási szezonját. A napfogyatkozások hirtelen kezdeteket és befejezéseket hoznak, felgyorsítva az időt. De hogyan készülhetünk fel erre a szuper erős időszakra és hogyan befolyásolja az életünket a mai hibrid napfogyatkozás?


Mi is pontosan a napfogyatkozás? 

Csillagászati szempontból a napfogyatkozás az, amikor a Hold a Nap és a Föld közé kerül, ezzel eltakarva a Nap teljes fényét számunkra.

Bár minden napfogyatkozás újholdnak számít, a legtöbb újhold nem jár napfogyatkozással. A 2023. április 20-i napfogyatkozás tehát nagyon különleges, úgy nevezett hibrid napfogyatkozás lesz, mely gyűrűs és a teljes napfogyatkozás közötti átmenet.

A napfogyatkozás rossz előjel lehet?

Asztrológiai szempontból a Nap az életerőnk. Amikor fénye elhomályosul, az életerő is alacsonnyá válik. Az élet tehát nem a megszokott, „normális” formájában folytatódik napfogyatkozás alatt. De rossz ómennek tekinteni erős túlzás.

Bár az ókorban a napfogyatkozásokat erősen baljós eseményeknek tartották, és úgy gondolták, hogy komoly veszélybe sodorják a királyt, napjainkban már egészen mást feltételezünk a jelenségről.

Mit jelent ránk nézve a napfogyatkozás?

A napfogyatkozás az újholdak, a holdciklus kezdetét jelentik, a megújulást és az új kezdeteket jelképezik. Amikor azonban az újhold egyben napfogyatkozás is, akkor szétszórt és kiszámíthatatlan energiával indul a ciklus. Ez nem éppen a legjobb energiák közé sorolható, bár a napfogyatkozások nem rosszak eredendően, és gyakran hordozhatnak olyan lehetőségeket, jó híreket, amelyeket nem látunk előre. Nem tudjuk mit rejteget egy napfogyatkozás, amig meg nem történik.

Mit érdemes tenni a napfogyatkozás alatt?

N\u0151 j\u00f3g\u00e1z\u00e1s k\u00f6zben h\u00e1tulr\u00f3l fot\u00f3zvawoman doing yoga meditation on brown parquet flooringPhoto by Jared Rice on Unsplash

A hibrid napfogyatkozás ma, azaz 2023 április 20-án, csütörtökön következik be, és egy bizonyos ideig extrán kimerültnek érezheted magad tőle.

Az ősi asztrológusok azt tanácsolták ügyfeleiknek, hogy ne menjenek ki a napfogyatkozás idején a szabadba, de a mai tanács inkább a következő: pihenj minél többet, ha kell szundíts egyet!

A legjobb, ha a napfogyatkozás napjaira nem tervezünk semmi fontos elintézni valót, mivel ezek a dolgok ilyenkor nagyobb valószínűséggel hiúsulhatnak meg. A napfogyatkozás ereje akár fél évig, azaz 6 hónapig is megmaradhat, így, ha ebben az időszakban valami nagy dologra kerül sor az életedben, akkor az nem véletlen: nagy változások állhatnak előtted.

Ne feledd, hogy bár újholdról beszélünk, a napfogyatkozás nem a célok kitűzésének időszaka. Sokkal inkább az elengedésé. Próbáld meg elcsendesíteni a környezeted zajait és fényeit ezen a napon, és vegyél egy kellemes, meleg fürdőt.

Miután kiáztattad magadból az intenzív energiát, írj naplót arról, hogy mit szeretnél elengedni, hogy a következő hat hónapban bevonzd az új, jó dolgokat.